Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

VAFI

VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin

VAFI – internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin pokrenut je u želji da od Filmsko-kreativnog studija VANIME, Varaždina, ali i Hrvatske, učinimo mjestom gdje će djeca, mladi, profesionalci, naši gosti, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva te stvoriti nova prijateljstva van granica države, mjestom gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo i istovremeno se međusobno družiti. Tako ćemo zasjeniti samu svrhu većine festivala i stvoriti okolinu gdje će VAFI biti festival filmova, animacije, djece i mladih, a ne samo nagrada.

VAFI promovira isključivo univerzalne i trajne vrijednosti te stvaralaštvo djece i mladih. VAFI 5 nadopunjen je i animiranim filmovima rađenim upravo za njih - za djecu i mlade, a nastavlja i dalje sa širenjem horizonata predstavljajući razne oblike i mogućnosti animacije koje prezentira kroz partnera festivala. VAFI također promiče dječja prava kroz nagradu PLAVI VAFI koja se dodjeljuje za film koji najviše promiče dječja prava.

Dio VAFI-ja koji predstvalja animirane filmove OD djece i mladih od 5. VAFI-ja nosit će ime JUNIOR, dok će se dio animiranih filmova ZA djecu i mlade zvati SENIOR.

www.vafi.hr

Vezane vijesti

Festivali

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?