Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Neobična zanimanja kojima su se poznati glumci bavili prije nego su postali slavni

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.04.2022. / Autor: Moj Film Neobična zanimanja kojima su se poznati glumci bavili prije nego su postali slavni

Baš kao i kod mnogih drugih profesija i u glumi postoje pojedinci koji su rođeni u glumačkoj obitelji pa se od njih očekivalo da imaju taj gen i u tom pravcu karijeru nastave. Ima i onih koji nisu rođeni ni poznati, ni bogati, već su se morali snalaziti kako su znali, a put ih je tek kasnije doveo do poziva glumca.  Pick Jobs piše da su upravo tokom tog snalaženja, mnogi zarađivali novac kako bi preživjeli, dok su drugi čak i napravili karijere u jednoj oblasti, da bi kasnije prešli na glumu.

U nastavku pročitajte čime su se neki od glumaca bavili prije nego im je karijera krenula u tom pravcu.

 

Hugh Jackman - profesor fizičkog odgoja

Prije nego je postao glumac, Hugh Jackman je bio profesor tjelesnog u jednoj školi u engleskom gradu Uppinghamu. Kada ga je kasnije na crvenom tepihu intervjuirao bivši učenik koji je postao novinar, Jackman je njega upitao kako napreduje njegova fizička sprema jer mu je veoma bitno da to zna. Jackman je jedno kratko vrijeme readio i kao klaun na zabavama, a prva velika uloga koja ga je proslavila je lik Wolverinea u filmu X-Men iz 2000. godine.

 

Brad Pitt - promoter restorana

Jedan od najpoznatijih glumaca današnjice Brad Pitt nije se oduvijek bavio tako glamuroznim poslom. Naime, on je svojevremeno oblačio pileće odijelo i dijelio letke za jedan restoran, a sve to nakon što je odustao od fakulteta samo dvije sedmice prije diplomiranja. Njegove prve velike uloge bile su Thelma and Louise 1991. i Interview With the Vampire 1994. godine.

 

Taraji P. Henson - sekretarica u Pentagonu

Poslovi u Pentagonu nisu rezervirani samo za vojna lica, već je tu i drugo osoblje. Taraji P. Henson, najpopularnija po ulozi u seriji Empire, preko dana je bila sekretarica u ovoj ustanovi, a navečer pjevala pjesme Tine Turner na jednom riječnom brodu u Washingtonu. Njena prva veća uloga je u filmu Baby Boy iz 2001. godine, a nakon toga su uslijedile i druge.

 

George Clooney - prodavač osiguranja

George Clooney odustao je od fakulteta da bi postao glumac, što mu nije baš odmah pošlo za rukom. Zato je radio razne poslove, među kojima je i prodaja životnog osiguraja od vrata do vrata. Kazao je da mu ni to nije baš najbolje išlo jer kada je prvi put prodao policu, taj čovjek je ubrzo preminuo. Kasnije je imao nekoliko manjih uloga do one prve velike u kojoj je glumio doktora u seriji ER 1994.

 

Sofia Vergara - zubarka

Kada je bila dijete, Sofia Vergara se željela baviti medicinom, konkretno stomatologijom. Tim putem je i krenula pa je studirala stomatologiju prije nego što je ipak odustala i posvetila se glumi. Za sve to je zaslužna uloga Glorije u popularnoj seriji Modern Family za koju je dobila mnogo nagrada i nominacija.

 

Steve Carell – poštar

Nije dugo trajalo, ali Steve Carell je jedan period svog života radio kao poštar u jednom malom gradu u Massachusettsu. Kazao je da mu je to bio najteži posao u životu, a za njega je morao koristiti vlastiti automobil jer mu nisu dali službeni. Kao najbolji dio posla istakao je dobijanja pisama koja su mala djeca slala Djeda Mrazu. Njegova glumačka karijera je pošla uzlaznim putem zahvaljujući emisiji Saturday Night Five, a pravu slavu je stekao tek ulogom Michaela Scotta u sitcomu The Office.

 

Jon Hamm - scenograf

Nakon što je izgubio posao u jednom kompaniji za catering, Jon Hamm je tražio bilo šta da radi kako bi mogao platiti račune. Prijateljica ga je uputila na scenografiju, ali se ispostavilo da je riječ o porno industriji pa se na tome nije mnogo zadržao. Uslijedile su manje uloge u raznim filmovima, ali prepoznatljivost je došla tek zbog glavne uloge u seriji Mad Man.

 

PickJobs je inovativna platforma za zapošljavanje koja spaja poslodavce i posloprimce na području Republike Hrvatske ali i zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Albanije, Kosova, Austrije, Njemačke i Švicarske.

Preuzmite besplatnu PickJobs mobilnu aplikaciju na svom Android ili iOS uređaju, putem Google Play Store-a ili App Store-a te ostvarite pristup bilo gdje i bilo kada. Bilo da tražite posao ili zaposlenike za svoju tvrtku, ovo je idealno mjesto za Vas.

 

#film #pickjobs #filmskaindustrija


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?