Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

15 filmskih poslova u industriji zabave

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 09.03.2022. / Autor: Moj Film 15 filmskih poslova u industriji zabave

Pozicije za snimanje filmova neke su od najkonkurentnijih na tržištu rada. Za te karijere potrebno je mnogo obuke i predanosti. Ako ste zainteresirani za rad u filmskoj industriji, Pick Jobs je inovativna platforma za zapošljavanje koja spaja poslodavce i posloprimce  i prenosi Vam neke od potencijalnih filmskih poslova koje biste mogli raditi.

Što su poslovi snimanja filmova?

Poslovi snimanja filmova su pozicije koje vam omogućuju rad s nekim aspektom filmske ili televizijske industrije. Te karijere mogu uključivati bilo što, od produkcije filma do stvaranja marketinških materijala. Filmska industrija je vrlo konkurentna. Da biste zaradili mjesto u filmu, možda ćete prvo morati usavršiti svoje vještine u drugim područjima. Na primjer, vizažist može provesti godine i godine usavršavajući svoj zanat prije rada s poznatim glumicama i glumcima. Filmski poslovi mogu predstavljati mnoge uzbudljive mogućnosti za one koji steknu te pozicije.

15 vrsta filmskih poslova

Postoje mnoge karijere koje možete pronaći u filmskoj industriji, bilo da ste iza kamere, ispred nje ili u montažnoj sobi. Evo nekih od najčešćih opcija karijere u filmu. Naveli smo i informacije o plaći, doduše u Americi.

1. Filmska ekipa

$ 10.40 po satu

Primarne dužnosti: Članovi filmske ekipe odgovorni su za snimanje kamera za film, televizijsku emisiju ili događaj uživo. Postavili su kamere, slijedili redateljeve upute i snimili snimku. Filmska ekipa također je odgovorna za održavanje i popravak opreme.

2. Glumac

$ 11.00 po satu

Primarne dužnosti: Počevši od karijere, glumci često rade u lokalnim kazališnim produkcijama ili televizijskim reklamama. Moraju ići na audiciju za svaki pojedini dio, natječući se protiv drugih u industriji. Oni koji dosegnu status slavnih osoba s A-liste u potpunosti uživaju u drugačijoj vrsti karijere, birajući između vrhunskih filmskih i televizijskih dijelova koji im se nude.

3. Operater kamere

$ 13.46 po satu

Primarne dužnosti: Operater kamere procjenjuje osvjetljenje, filtre, fokus i postavljanje kako bi pronašao najbolji način snimanja scene za film ili televiziju. Operater kamere radi s različitim tehničkim uređajima, uključujući više kamera, dizalica i mobilnih nosača. Glavni filmovi imaju nekoliko snimatelja koji rade odjednom kako bi uhvatili scenu iz različitih kutova.

4. Asistent produkcije

$ 13.66 po satu

Primarne dužnosti: Asistenti produkcije bave se administrativnim radom koji je povezan s filmskom industrijom. Oni podnose papire, obavljaju telefonske pozive, obavljaju unos podataka i distribuiraju dokumentaciju. Asistent produkcije također će se baviti putnim aranžmanima za glumce i ekipu, osiguravajući da su svačije potrebe zadovoljene i da se sve nesmetano odvija u studiju ili na setu.

5. Fotograf

$ 14.33 po satu

Primarne dužnosti: Fotografi u filmskoj industriji snimaju fotografije koje su potrebne u promotivne svrhe. Ovi profesionalci koriste svoje umjetničke vještine kako bi uokvirili i snimili snimke. Oni također mogu podnijeti postavljanje ovih fotografija.

6. Inženjer zvuka

$ 15.83 po satu

Primarne dužnosti: Inženjeri zvuka sastavljaju i upravljaju opremom koja se koristi za snimanje zvuka. Oni su odgovorni za snimanje, pojačavanje, miješanje i poboljšanje zvuka. U filmskoj industriji inženjer zvuka može snimiti vokalni zvuk, instrumentaciju, zvučne efekte i druge zvukove. Također će ih miješati kako bi proizveli prirodni zvuk koji čuje publika koja gleda televiziju ili filmove.

7. Produkcijski umjetnik

$ 17.80 po satu

Primarne dužnosti: Produkcijski umjetnici proizvode kreativne dizajne koji se koriste u promotivne svrhe. Unutar filmske industrije, produkcijski umjetnik će se baviti filmskim plakatima, oglašavanjem i drugim grafikama. Oni prikupljaju slike koje su snimili profesionalni fotografi i rade ih u svojim grafičkim dizajnima. Produkcijski umjetnik prati sliku do produkcije, pazeći da se kvaliteta održi u konačnom proizvodu.

8. Voditelj lokacije

$ 46,093 godišnje

Primarne dužnosti: Voditelj lokacije daju kreativne ideje za snimanje lokacija koje su prikladne za televiziju ili filmove. Oni će osigurati da ove lokacije imaju odgovarajuće dozvole i koordinirati potrebnu logistiku.To uključuje i uklanjanje smeća, uređenje parkirališta, pregovaranje o odgovarajućim naknadama za korištenje prostora i dogovaranje svih kozmetičkih izmjena koje je potrebno obaviti.

9. Pridruženi producent

$ 50,161 godišnje

Primarne dužnosti: Pridruženi producent blisko surađuje s filmskim producentom kako bi koordinirao različite aktivnosti uključene u sastavljanje filma ili TV emisije. To uključuje pisanje scenarija, uređivanje, istraživanje, financijsko upravljanje i raspoređivanje tima. Također  pomaže mnogim odjelima koji doprinose proizvodnji da nesmetano rade zajedno.

10. Producent

$ 52,039 godišnje

Primarne dužnosti: Producenti su odgovorni za planiranje i koordinaciju različitih aspekata filmske produkcije. Oni su zaduženi i za nadgledanje scenarija, procesa uređivanja, osiguravaju financiranje i zakazuju produkciju. Producent nadgleda opći napredak filma, ali nije uključen u svakodnevnu produkciju, koja je prepuštena redateljima, menadžerima i asistentima produkcije.

11. Mlađi umjetnički direktor

$ 57,385 godišnje

Primarne dužnosti: Mlađi umjetnički direktor pomaže umjetničkom direktoru u planiranju i izvođenju scenografije. Mlađi umjetnički direktor može dodati boju i teksturu setovima, rukovati dekorativnim detaljima i procijeniti lokacije u različito doba dana kako bi odredio najbolji raspored snimanja.

12. Vizažist

$ 31.54 po satu

Primarne dužnosti: U filmskoj industriji, vizažist je zadužen za sve, od standardne scenske šminke do razrađene protetike. Vizažisti na vrhu svoje karijere mogu stvarati različite izglede, pretvoriti likove u fantazijska stvorenja ili dramatično promijeniti njihovu dob. Vizažisti su također zaposleni za nanošenje i održavanje šminke za prirodan izgled. Oni koji rade s filmskom produkcijom svjesni su različitih izazova na setu, koji mogu uključivati toplinu, znoj i duge sate ispred kamere.

13. Umjetnički direktor

$ 71,332 godišnje

Primarne dužnosti: Umjetnički direktor blisko surađuje s produkcijskim dizajnerom kako bi filmu dao prepoznatljivu vizualnu kvalitetu. To uključuje pripremu setova, nadgledanje građevinskih i dekorativnih scena. Umjetnički direktor također naručuje rad za specijalne efekte, unajmljuje vozila i angažira životinje koje se koriste u filmskoj produkciji. Umjetnički direktor i voditelj lokacije blisko surađuju kako bi stvorili idealno okruženje za projekt.

14. Voditelj produkcije

$ 72,307 godišnje

Primarne dužnosti: Voditelj produkcije koordinira rasporede, sastaje se s članovima osoblja, procjenjuje proračun, pregovara o plaćama, odabire dobavljače i nadzire odabir lokacije za filmove. Dok se film snima, voditelj produkcije nadgleda produkcijski tim, održava odgovarajuće dozvole i osiguranje i rješava sve probleme koji se mogu pojaviti.

15. Viši umjetnički direktor

$ 89,426 godišnje

Primarne dužnosti: Viši umjetnički direktor koji radi na filmu nadgleda sve aspekte dizajna. To može uključivati scenografiju, odabir lokacije, kostime, rekvizite i marketinške materijale. Viši umjetnički direktor odobrava koncepte koje je predstavio umjetnički direktor i ocjenjuje rad u različitim fazama kako bi se osiguralo da se produkcija odvija prema rasporedu i da svi setovi i scene imaju odgovarajuće vizualne elemente.

 

 

#film #pickjobs #filmskaindustrija #filmskiposlovi


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?