Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pred popunjenim gledalištem otvoren 67. Pulski filmski festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 31.08.2020. / Autor: Moj Film Pred popunjenim gledalištem otvoren  67. Pulski filmski festival

Do gotovo posljednjeg ispunjenog dostupnog mjesta, sinoć je u pulskoj Areni svečano otvoren 67. Pulski filmski festival. Nakon hrvatske i istarske himne, koje je uz gitarsku pratnju izveo Damir Kedžo, voditelji otvorenja Barbara Kolar i Duško Ćurlić uvodni govor prepustili su ravnateljici Festivala,  Gordani Restović koja je zahvalila uzvanicima i publici na iskazanoj podršci te vjernom praćenju.   

Izaslanica predsjednika vlade Republike Hrvatske, ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek, zahvalila je prisutnima na podržavanju nacionalne kulture i našeg najstarijeg filmskog festivala. Istaknula je da je kulturni sektor najviše pogođen novonastalim okolnostima, no da je Hrvatska uspjela zadržati ljetni kulturni život, uz vjeru da će, s poduzetim mjerama Ministarstva kulture i uz poštivanje svih preporuka, i jesen biti kulturno bogata.

Za svečanog otvorenja dodijeljena je nagrada Marijan Rotar, koja nosi ime osnivača Pulskog filmskog festivala pa je sukladno tome ova nagrada namijenjena zaslužnicima koji uspješno spajaju film i Pulu. U ime Radio Pule, ovogodišnju nagradu preuzeo je Bruno Krajcar, urednik HRT – Radio Pule.  

Festival je službeno otvorio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima koji je istaknuo kvalitetu nad kvantitetom filmova i iskazao značaj Festivala za Hrvatsku kulturu u cjelini. Pula je uvijek zrcalila društvenu zbilju. Da je to tako, svjedoči i brojka od šest filmova u Glavnom programu od kojih se tri bave feminističkom problematikom koja je danas vrlo aktualna – poručio je. 

Nakon svečanosti otvorenja prikazana je hrvatska premijera filma Mare redateljice Andree Štake.

pula film festival pff


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?