Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Festival Tolerancije

Festival židovskog filma - Jewish Film Festival

U svibnju 2014. godine grad Zagreb će osmi put biti domaćinom Festivala židovskog filma pod nazivom FESTIVAL TOLERANCIJE. Skraćeno izdanje Festivala priprema se u Rijeci, Beču, Beogradu, Sarajevu, Cetinju i Ljubljani.

U Zagrebu će se Festival održati na dvije lokacije, u kinu Europa i kinu Tuškanac, u terminu od 18. do 24. svibnja 2014. godine. U tjednima koji slijede, od 9. do 10. lipnja 2014. godine, plan je održati Festival u kinu Art-kino Croatia.

Festival će temom biti nastavak na 7. izdanje te će u fokusu biti tolerancija, značenje tolerancije u okvirima stradanja i borbe za život te u okviru suživota u najširem smislu. Na filmskom platnu zagrebačkog kina Europa i kina Tuškanac u sedam dana trajanja Festivala, prikazat ćemo sedamdesetak filmova hrvatske i strane produkcije u kategorijama kratkog dokumentarnog i dugometražnog filma, dok ćemo u ostalim gradovima predstaviti nešto manje filmova izdvojenih iz filmskog programa, koji progovaraju o nužnosti uvažavanja različitog, ostavljajući duboki dojam na gledatelje te motivirajući ih na kontemplaciju o etički ispravnom društvenom djelovanju.

Većim dijelom odabrani filmski program nosi i renomirana filmska priznanja sa svijeskih festivala. Filmovi koji se prikazuju na Festivalu, osim izvornog jezika, uvijek su prevedeni na engleski i hrvatski jezik što ih čini dostupnim i velikom broju posjetitelja iz inozemstva. Filmske projekcije su glavni dio programa, a ocjenom publike ćemo, kao i svake godine do sada, odabrati najbolji i najimpresivniji film.

Publici će također biti omogućen razgovor s filmašima nakon projekcija filmova. S ciljem što većeg broja gledatelja te dostupnosti festivalskih programa svi dobnim i društvenim grupama, ulaznice za kino projekcije se ne naplaćuju.

lim gradovima regije Festivalom unapređujemo usklađenost regionalnih inicijativa i međunarodnih organizacija koje sudjeluju na realizaciji projekta.

www.jff-zagreb.hr

Vezane vijesti

Festivali

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?