Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Oblak" i "Kralj" pobjednici 10. Liburnia Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 02.09.2012. / Autor: Moj Film "Oblak" i "Kralj" pobjednici 10. Liburnia Film Festivala

Najboljim filmom 10. Liburnia Film Festivala žiri u sastavu Petra Seliškar, Srđan Šarenac i Maša Drndić proglasio je dokumentarac Oblak redatelja Miroslava Sikavice u produkciji Fade In-a i Zagreb filma, publika je za najbolji odabrala film Kralj redatelja Dejana Aćimovića nastao u produkciji DA FILMA, a posebno je priznanje po odluci žirija dobio film Marijine redateljice Željke Sukove u produkciji riječke Udruge Ukus.

Oblak: Trailer

Žiri je svoju odluku obrazložio riječima:

Odluke žirija su jako teško pale, jer je izbor ovogodišnjih dokumentaraca dosegao neočekivanu visoku kvalitetu. Zbog toga, prije nego što dodijelimo nagrade, pozivamo televizijske kuće i kino distributere da ovogodišnjoj cjelokupnoj selekciji Liburnia Film Festivala posvete posebnu pozornost, tj. da otkupe i prikažu sve filmove kako bi nagradili svoju publiku s ovim izuzetnim ostvarenjima.

Šarenac je obrazložio i odluku da nagrada žirija pripadne filmu Oblak:

Kao što je rečeno na kraju ovog filma, "nije lako kad te tako puno vole” - film OBLAK nam pokazuje kako je teško nositi se s tom ljubavlju kad Luke Ritza više nema. Ovaj film nas je na intiman način uveo u prostor boli gdje vrijeme ponekad i ne liječi rane.

Marijine: Trailer

Petra Seliškar pojasnila je odluku da se posebno priznanje dodijeli filmu Marijine:

To je film koji se bavi realnim svijetom i poziva na igru. Ta igra spaja u dokumentarac obiteljsku priču s umjetničkim projektom i muzikom u nadrealni šareni cirkus života. Tako nešto kod nas nismo dosad vidjeli.

Maša Drndić proglasila je pobjednika po izboru publike:

Nagrada publike ide za film KRALJ, redatelja Dejana Aćimovića u produkciji DA FILMA, čiji glavni junak Darko Kralj je prije dva dana osvojio srebrnu medalju na paraolimpijskim igrama u Londonu.

Kralj: Trailer

Od srijede 29. kolovoza do subote 1. rujna publika je gledala 12 hrvatskih dokumentaraca u konkurenciji i sedam dokumentaraca u Regionalnom programu i Restart programu. Projekcije su se održavale u lučici u Ičićima i u Villi Antonio u Opatiji. Popratilo ih je oko dvije tisuće gledatelja, a brojka bi vjerojatno bila i veća da kiša nije poremetila planove. U glazbenom dijelu programa publiku su zabavljali funk Dj Gdin. Smeđi Šećer i Dj/Vj dvojac Bebop&Rocksteady.

Od prvog LFF-a 2003. godine, na ovom su festivalu prikazana 143 dokumentarca u natjecateljskom programu te još 65 filmova u regionalnom i ostalim programima.

festival liburnia film festival Dejan Aćimović marijine Kralj Oblak Miroslav Sikavica liburnia


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?