Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Noćne kronike (2014)

Nightcrawler

Žanr Drama, Krimi, Triler
Godina 2014
Redatelj Dan Gilroy
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
13
) Ne sviđa mi se (
30
)
Rotten Tomatoes ® 95%85%
Na BluRay

Sinopsis

Nije tajna da danas krv prodaje vijesti. Što brutalniji i što šokantniji događaj, to će više medijskog prostora dobiti. Shvatio je to i sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) koji nakon bezuspješnog traženja posla odluči postati freelance TV reporter koji prati najcrnije od svih kronika - one noćne. Ne bi u tome bilo ništa čudno da Lou na terenu ne počne uzimati stvari u svoje ruke s ciljem ostvarenja svoga američkog sna.

Film info

Trajanje filma : 01:57:00 Distributer : Blitz Film&Video
Datum izlaska :   31. Listopad 2014. U kinima od :   27.11.2014.
Web stranica : Posjeti stranicu Na DVD-u od:   01.04.2015.
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Jake Gyllenhaal, Michael Papajohn, Marco Rodríguez
Redatelj : Dan Gilroy
Producent : Tony Gilroy, Jake Gyllenhaal, David Lancaster
Scenarist :   Dan Gilroy
vidi sve...

Komentari (2)

sainfeld 30.01.2015. u 00:03:11 Čudan, uznemirujući film koji vas drži napetim čitavo vrijeme gledanja. Jake Gyllenhaal je zastrašujuće uvjerljiv u ulozi mladog psihotičnog čovjeka koji ne preže ni pred čime nastojeći uspjeti u onome čime se bavi. A bavi se snimanjem raznih nesreća i zločina te zatim te snimke prodaje lokalnoj TV kući koja svoju gledanost bilda na takvim snimkama. Film koji nam brutalno iskreno govori da u današnjem svijetu sve ima svoju cijenu te da se moral i osjećaj za pravednost ne cijene ni približno kao prije. Film također otvoreno progovara o potpunom odsustvu etičnosti u medijima koju je u potpunosti zasjenila utrka za gledanošću i dobiti. Obavezno pogledati, mada se nakon gledanja nećete ugodno osjećati. Moja ocjena filma je 8,5/10.
jack-bauer 30.05.2015. u 17:34:44 Je, Noćne kronike je jako dobar film. Uz opasku da možda film neće biti zanimljiv svima zbog te teme koju obrađuje, ali i zbog samog ugođaja koji će vas pratiti tijekom gledanja. Međutim, mišljenja sam isto tako da bi ga svaki filmofil ipak trebao pogledati. Ako zbog ničeg drugog onda zbog izvrsnog Jakea Gyllenhalla koji me je osobno oduševio svojom izvedbom. Da, dobro je rekao sainfeld da film otvoreno progovara 'o potpunom odsustvu etičnosti u medijima'. Ja bih volio da je ta kritika bila još malo žešća, no zato bi trebao redatelj malo većeg 'kalibra' od Dana Gilroya. A onda bi dobili totalni 'crnjak'. I tko zna kako bi onda film izgledao, ha-ha. Dakle, vrlo dobar film zanimljivog sadržaja sa raspoloženim glavnim glumcem. Mislim da bi trebalo biti dovoljna preporuka za gledanje. A i sigurno će vas potaći na razmišljanje nakon gledanja. Ocjena : 8 / 10.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

7,5
Ukupna ocjena
7,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Studeni 27 2014
U kinima
Travanj 01 2015
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?