Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Završen 5. Sisački eko film festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 29.05.2012. / Autor: Moj Film Završen 5. Sisački eko film festival

U nedjelju je, u Sisku, završen 5. Sisački eko film festival. Na samom početku otvaranja završnice, izložbom "Primorski krajevi", predstavio se Luka Klapan. Tehnikom uljni pasteli, Luka je izložio jedan opus njegovih slika i time otvorio večer u Sisku.

Prikazani su svi filmovi dječje i službene kategorije, a publika je odlučila tko će odnijeti ovogodišnju plaketu SEFF-a. S prosječnom ocjenom 4,16, plaketa je pripala Luki Klapanu za film "Naš kruh". Drugoplasirani film s ocjenom 4,12 je animirani film "Kolinje", Marka Dješka, dok je treće plasirani film "Javorov kod", Hasana Arnautovića s ocjenom 4,08.

Festivalski tim se na kraju večeri predstavio prošlogodišnjim filmom o njihovom putu po Sisačko-moslavačkoj županiji. Ove godine su prešli biciklima preko 550 km, a na putu po Bosni i Hrvatskoj, osim sunca, često ih je pratila kiša. Posjetom 20-tak mjesta, publici su osim filmova donijeli i tribine, izložbe, predstavljanje knjiga, biciklijade, te razne likovne, biciklističke i filmske radionice.

Filmske radionice pod nazivom "Digital Generation", održao je u Hrv. Kostajnici ovogodišnji selektor Silvio Mirošničenko, a film nastao na radionicama biti će prikazan u jesen na reviji dok. filma Fibula. Također je ove godine o putu festivalskog filma snimljen i dokumentarac u režiji Nikole Šolića i Danila Dučaka.

Službeni dio festivala je gotov, no Sisak eko film festival će do kraja godine gostovati još u Puli, Rijeci, Murteru, Brodarici, Tribunju, Šibeniku i ostalim mjestima Hrvatske. Na završnoj noći u Sisku, gostovali su autori filmova Dinko Čvorić, Marko Dješka, Luka Klapan, te Rusmir Agačević.

festival natječaj Sisački ekološki filmski festival seff sisak eko film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?