Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Završen 4. Sisak Eko Film Festival u znaku školskih filmskih družina

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 06.06.2011. / Autor: Moj Film Završen 4. Sisak Eko Film Festival u znaku školskih filmskih družina

Projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma „Zemlja smeća“, završen je u Sisku, ovogodišnji Sisački eko film festival. Festivalski tim je na biciklima prevalio više od 300 km,  kako bi posjetili više od 500 gledatelja. Putem po Sisačko-moslavačkoj županiji, posjetili su 14 mjesta, koja su ih dočekala s publikom, ali i s dodatnim manifestacijama kao što su filmske i likovne radionice, biciklijade i slično. Festivalski tim je činilo do 7 mladih entuzijasta koji se unaprijed nisu pripremali za ovaj put.

Nismo imali kondiciju, ali smo uspjeli sve obići s biciklima. U neka mjesta smo dolazili na knap, u posljednjoj minuti, no sami smo se zaprepastili da smo najveću dionicu po Zrinskoj gori odvezli sat i pol kraće nego smo to predvidjeli.

- rekla je Sendy Glavan, jedna od animatorica.

Sisak Eko Film Festival

U nekim mjestima je bilo mnoštvo publike, što nije bilo očekivano, ali ima i gradova u kojima je bila publika oskudna. To je festivalskom timu dalo i jednu smjernicu u kojem će se festival sljedećih godina razvijati. Jedan od najprihvaćenijih filmova od strane publike  je „Park u izgradnji“, Gorana Devića, dok od učeničkih radova najviše aplauza dobiva film „Eko Eko“, filmske družine O.Š. Katarina Zrinska iz sela Mečenčani.

Prošlogodišnji SEFF je ostavio utjecaj na djecu, tako da smo dobili mnoštvo učeničkih radova koje smo ove godine prikazali. Cilj nam je nastaviti i van festivala posjećivati ovu djecu i napraviti filmske radionice, jer vidimo da ima mnogo talenata s kojima valja raditi.

- rekao je Daniel Pavlić, organizator Sisak eko film festivala.

Uz veliku medijsku podršku, ovaj festival su financijski pomogli Grad Sisak i HAVC. SEFF će u srpnju gostovati na MUN festivalu, te na Pula film festivalu na kojima će prikazati najbolje filmove ovogodišnjeg festivala. Tijekom SEFF-a festivalski putujući tim, snimao je ovo putovanje po županiji, te će u jesen kad se film zgotovi, premijerno prikazati dokumentarac o ovom jedinstvenom filmskom festivalu o zaštiti okoliša.

festival Goran Dević pula film festival havc Sisački ekološki filmski festival seff sisak eko film festival eko film festival zemlja smeća biciklijada filmske radionice Park u izgradnji Eko Eko MUN festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?