Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Započele radionice Baltazar i RED

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.07.2015. / Autor: Moj Film Započele radionice Baltazar i RED

Tradicionalni Pustolovni laboratorij profesora Baltazara već jedanaesti put za redom otvara vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u animirane filmove. Tako je ove godine kroz ista ta vrata prošlo trideset i dvoje budućih filmskih animatora.

U teorijskom dijelu Laboratorija polaznici će se upoznati s tehnikama produkcije animiranog filma - od razrade scenarija do zabavnih vježbi za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije. Praktični dio obuhvatit će realizaciju animiranih filmova uz pomoć mentora.

Baltazar je ove godine pravi hit, gotovo pola polaznika je s prošlogodišnje radionice. Jako je velik interes bio i ove godine tako da razmišljamo sljedeće godine napraviti tri grupe.

- rekla nam je zadovoljna koordinatorica radionice Pustolovni laboratorij profesora Baltazar, Željka Ferenčić.

U narednih desetak dana, djeca od 7 do 12 godina pod vodstvom stručnog mentorskog tima - Manuela Šumberaca i Vibora Juhasa - naporno će raditi na izradi svog vlastitog animiranog filma. U tom naumu će im pomoći i posebna gošća Pustolovnog laboratorija profesora Baltazara, ruska redateljica animiranih filmova Natalia Chernysheva koja na 62. Puli gostuje u programu za djecu - Pulica, s kratkim animiranim filmom Pahuljica

Dok  najmlađi vrijedno rade na svojim animatorskim vještinama, oni malo stariji ozbiljnim koracima kreću kao profesionalnom svijetu filmske produkcije. Od danas ih u tom smjeru vodi  RED radionica te mentori Dado Valentić (Mytherapy studio), Josef Eliasson i Nerma Mehadžić.

S nama je 21 polaznik, spreman  naučiti sve o produkciji i postprodukciji  filma. I ove godine smo osigurali  najsuvremeniju opremu i profesionalce iz struke. Sretan sam što smo dio 62. Pulskog filmskog  festivala i što imamo priliku upoznati nove talente i buduće predstavnike filmske umjetnosti.

- rekao je Dado Valentić, voditelj radionice. 

Tema radionice su urbane legende, a ovogodišnji film govorit će o uzbudljivoj istarskoj legendi o Henry Morganu.

Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere te montirati u REDucation post-produkcijskom studiju.

Rad polaznika obje radionice i ove će se godine prikladno nagraditi već sljedeći petak, 24. srpnja,  u 17 i 30 kada će se održati svečana dodjela nagrada i diploma u Istarskom narodnom kazalištu nakon čega će uslijediti i ono najbitnije - premijera filmova na velikom platnu na koju ste, naravno, svi dobrodošli!

Sve informacije o obje radionice možete pronaći na službenim web stranica 62. Pulskog filmskog festivala.

pula film festival pff


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?