Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Ususret LFF-u: Marley kakvog još niste upoznali

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 12.08.2013. / Autor: Moj Film Ususret LFF-u: Marley kakvog još niste upoznali

Liburnia Film Festival, Restart label i Ljetna pozornica Opatija nastavljaju s prikazivanjem dokumentarnih uspješnica u programu "Ususret LFF-u" i narednog četvrtka 15. kolovoza. Ovog će puta to biti hvaljeni glazbeni dokumentarac o rodonačelniku reggaea, "Marley" (SAD/VB, 144', 2012.). Istinsku ikonu 20. stoljeća portretirao je Oscarom ovjenčani redatelj Kevin Macdonald, snimivši prvi službeno odobreni biografski film o Robertu Nesti Marleyju.

marley

Zahvaljujući Macdonaldu, po prvi put ćemo kolektivno zaviriti u Marleyjevu obiteljsku arhivu, te se pridružiti njegovoj obitelji, sugrađanima i kolegama u sjećanjima na glazbenikov život a pogotovo na njegove manje poznate detalje. Film također donosi i nikad ranije objavljene nastupe uživo te iscrpne snimke na kojima glazbenik iznosi svoje političke stavove, revolucionarne ideje i duhovna uvjerenja.

Marley: Trailer

Inače, prvi film Kevina Macdonalda, "One Day in September", osvojio je Oscara za najbolji dokumentarni film 2000. godine, dok je njegov drugi dokumentarac "Touching the Void" osvojio BAFTA-u i još uvijek je drugi najuspješniji dokumentarni film u povijesti Velike Britanije. Njegov je igrani film "Posljednji škotski kralj" osvojio BAFTA-u za najbolji britanski film (nagrada Alexander Korda) i najbolji adaptirani scenarij, a redatelj je poznat još i po igranim filmovima "U vrtlogu igre" (2009.) ili "Orao" (2011.).

"Marley" je pak nagradu publike osvojio na Washington DC Film Festu, a nominiran je za najbolji dokumentarac za nagradu BAFTA i od strane British Independet Film Awarda, te za Grammyja za glazbu.

Sljedećeg četvrtka 22. kolovoza gledamo dva posljednja filma na Ljetnoj pozornici "Ususret LFF-u" - bit će to "Lepa Dijana" i "Doviđenja, kako ste?" priznatog srpskog redatelja Borisa Mitića - prije nego li se 27. kolovoza festival otvori nultim danom.

Film "Marley" na rasporedu je u četvrtak 15. kolovoza, na Maloj ljetnoj pozornici, u 21 sat. Cijena ulaznice je 25 kuna.

dokumentarni liburnia film festival Kevin MacDonald restart restart label marley ljetna pozornica u opatiji


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?