Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Tulum" Dalibora Matanića nagrađen u Španjolskoj i Italiji

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 11.10.2010. / Autor: Moj Film "Tulum" Dalibora Matanića nagrađen u Španjolskoj i Italiji

Kratkometražni igrani film Tulum redatelja Dalibora Matanića nagrađen je jučer na dvama međunarodnim filmskim festivalima – na 15. međunarodnom filmskom festivalu u Orenseu (1. - 9. listopada 2010.) u Španjolskoj, dobio je specijalno priznanje žirija, a na 17. međunarodnom festivalu kratkometražnog filma CapalbioCinema (7. - 10. listopada 2010.) u toskanskom gradiću Capalbiu, u Italiji, nagrađena je glumica Leona Paraminski. Glumici je to treća međunarodna nagrada za ovaj film.

Tulum je nakon međunarodne premijere u Cannesu prikazan na pedeset festivala, a osvojio je dvije hrvatske i čak dvanaest međunarodnih nagrada, između ostalih Grand Prix na festivalima u Bruxellesu, Bilbau i Sarajevu.

Poetska, ujedno i turobna priča o mladoj djevojci koja sa svojim prijateljima provodi ugodno ljetno poslijepodne na obalama Dunava, našla je put do međunarodne publike i festivalskih žirija.

Film je dio serije od šest kratkih filmova čiji će se treći dio snimati u prosincu ove godine u Rijeci.

Tulum je nastao u produkciji zagrebačke Kinorame.

(HAVC)

festival nagrada dalibor matanić tulum


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?