Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Teen, queer, strašne žene i trans teme u fokusu filmskog programa 8.VFF

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 28.10.2014. / Autor: Moj Film Teen, queer, strašne žene i trans teme u fokusu filmskog programa 8.VFF

Filmski program 8. Vox Feminae Festivala održat će se od 10. do 12. studenog u Kinu Europa s preko četrdeset filmskih projekcija. Brojka je to koja ovogodišnji međunarodni filmski program čini najbogatijim do sada. Očekuje nas čak 15 dugometražnih ostvarenja, a slojevitost programa očituje se i u raznolikosti tematskih cjelina.

U ponedjeljak 10. studenog s početkom u 15 i 16 sati prikazivat će se filmovi namijenjeni teen uzrastu, a na rasporedu je i projekcija nagrađivanog kratkometražnog dokumentarnog filma ceste "Krokodil bez sedla" te "Moja! Moja! Moja sobica!" hrvatske redateljice Barbare Vekarić

Paralelno s teen projekcijama, u Dvorani Müller prikazivat će se filmovi koji propituju različite teme - seksualnost, roditeljstvo, emancipaciju, nasilje, rod i različite odnose prema njemu te stavljaju u fokus redateljska ostvarenja žena.

Bjork Biophilia
Bjork Biophilia

Velika završnica prvog dana bit će zagrebačka premijera glazbeno dokumentarnog filma o multimedijalnom projektu slavne pjevačice Björk: Biophilia Live, u 21 sat u velikoj dvorani Kina Europe.

Drugi dan, queer utorak, posvećen je filmskim ostvarenjima koji mijenjaju sliku uvriježenih binarnih opozicija roda, a završit će projekcijom filma Ane Opalić i Noaha Pintarića "Još jednom"  te diskusijom o domaćem i regionalnom LGBTIQ filmu u 19 sati u Muller dvorani.

Trans srijeda rezervirana je za transrodne teme na velikom platnu, a projekciji filma Queer and Pleasent Danger u 19 sati, prethodi skype intervju s redateljicom filma i jednom od najpoznatijih teoretičarki roda - Kate Bornstein.

Tijekom festivala na programu HTV 4  prikazivat će se i kratki dokumentarni film Danijele Stanojević i Noaha Pintarića "Jezik, rod i spol" s prošlogodišnjeg Vox Feminae Festivala.

Trailer - Jezik, rod i spol

Podršku filmskom dijelu programa pružila je i Eve Ensler, autorica kultnih Vagininih monologa izrazivši veliko zadovoljstvo temama koje Vox Feminae Festivala dovodi na velika platna u Hrvatsku.

Podrška Eve Ensler Vox Feminae

Više informacija o 8. VFF-u i filmskom programu pronađite na službenim stranicama:

8. Vox Feminae službene stranice

Kino Europa Danijela Stanojević Majerić vff Vox Feminae Barbara Vekarić Vox Feminae Festival Krokodil bez sedla Moja! Moja! Moja sobica! Björk Jezik rod i spol Eve Ensler


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?