Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Svečano otvoren 18. Split film festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 15.09.2013. / Autor: Moj Film Svečano otvoren 18. Split film festival

Sinoćnjoj svečanoj rođendanskoj proslavi i otvorenju 18. Split film festivala u kinu Central prisustvovalo je mnoštvo znatiželjnika i ljubitelja nekonvencionalnih filmova, ali i mahom poznatih političkih i medijski eksponiranih figura. Iranskim filmom Navučen zastor započeo je službeni program festivala.

Najavu festivala vodila je mlada hrvatska glumica Andrea Dea Mladinić koja je zajedno s direktorom Brankom Krabatićem uručila posebnu nagradu festivala za izuzetan doprinos razvoju umjetnosti pokretnih slika Peteru Kubelki kao jednom od najutjecajnijih avangardnih umjetnika u svijetu. Kubelka se u zahvali osvrnuo na ovogodišnji moto festivala Optimizam, tolerancija, odgovornost priznavši da je stvarao u vremenu i svijetu bez tolerancije i slobode čije su vrijednosti narušene novcem.

Čast formalnog otvorenja festivala pripala je zamjeniku gradonačelnika grada Splita Goranu Kovačeviću koji se prisutnima obratio u ime gradske vlasti izrazivši ponos na tradiciju i dignitet festivala. Druženje nakon filma nastavilo se u prostoru Galerije Umjetnina.

Više informacija možete naći službenoj stranici festivala:

www.splitfilmfestival.hr

festival split film festival kinoteka zlatna vrata kino central


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?