Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Sve najbolje" za 63. Pulski filmski festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 11.07.2016. / Autor: Moj Film "Sve najbolje" za 63. Pulski filmski festival

Nezaobilaznom spektaklu otvaranja filmskog nacionalnog festivala u pulskoj Areni svjedočila je mnogobrojna publika. Voditi ovako značajnu manifestaciju pripala je ove godine Barbari Kolar. Nakon impresivne izvedbe hrvatske i istarske himne pjevača Jacquesa Houdeka, publika je s velikom pozornošću pogledala najavu cjelokupnog hrvatskog programa te uvodni kratki film 63. Pule, u režiji Denisa Lepura i Marka Stanića.

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordanu Restović zahvalila se svim institucijama bez kojih Festival ne bi bio moguć, svim filmskih djelatnicima na njihovom doprinosu filmskoj umjetnosti i Festivalu, svim sponzorima i prijateljima festivala te najvećoj zvijezdi Festivala - publici,  te ih pozvala da uživaju u bogatom filmskom programu zaželivši im pregršt filmskih doživljaja.

O samom programu i novostima u selekciji govorio je predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec istaknuvši kako vjeruje da će u narednih sedam festivalskih dana svatko pronaći barem jedan film za sebe, unutar 9 filmskih programa smještenih na 15 lokacija i od preko 135 filmskih projekcija.

"Kada radite festival u gradu od oko 60 tisuća stanovnika, a sakupite više od 60 tisuća posjetitelja tijekom održavanja Pulskog filmskog festivala znate da ste na dobrom putu i da radite dobar posao." , naglasio je Hrvoje Pukšec te se zajedno s članovima Umjetničkog savjeta, Tanjom Miličić i Mike Downeyjem, zahvalio i publici i struci na velikoj podršci.

Čast da 63. Pulski filmski festival proglasi otvorenim, pripala je mađarskoj filmskoj redateljici Márti Mészáros kojoj je ovom prilikom uručena i Zlatna Arena za za životno djelo. Márti Mészáros je prva ženska redateljica koja je u Mađarskoj snimila film, osvojila Zlatnog medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu i do danas ostala jedna od najvažnijih europskih redateljica. Nagradu za životno djelo redateljici Márti Mészáros uručio je producent, zamjenik predsjednika Europske filmske akademije i član Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Mike Downey, a njezin veliki obol filmskoj umjetnosti prikazan je kratkim filmom u režiji Pulskog filmskog festivala.

Osim samim riječima velike mađarske redateljice, festival je službeno otvoren i nezaobilaznim vatrometom koji je na nekoliko minuta prekrio inače zvjezdano pulsko nebo.

Čast da "filmski" otvori 63. Pulski filmski festival pripala je filmu "Sve najbolje" i redateljici Snjažani Tribuson, čiji je dugometražni prvijenac Prepoznavanje nagrađen čak trima Zlatnim arenama. 

pula film festival pff


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (3)

Riorian 15.07.2016. u 10:32:03 Nažalost Pulski filmski festival već drugu godinu za redom pod novim vodstvom gubi svoju dušu i osobnost po kojima je bio poznat i poseban. Njegova sve veća komercijaliziranost i prvenstvena orijentacija na struku, a nauštrb gledatelja, te sulude promjene svega onoga što je bilo potvrđeno uspješno i funkcioniralo oduvijek, sve više odbijaju onu pravu, iskusnu publiku s višegodišnjim stažem posjećivanja festivala.
Riorian 15.07.2016. u 10:48:20 Vanjska glazura i medijsko uljepšavanje samo skrivaju pravo stanje stvari da se PFF sve više odvaja od publike i pretvara u ekskluzivno ljetno druženje uglavnom zagrebačke filmske elite i njihovih filmskih kritičara. Svojom bahatošću, prepotencijom i nepoštivanjem Puljana potvrđuju da je festival postao njihovo leno rađeno isključivo po njihovoj mjeri i za njihove interese. Zagrebački patronatski odnos prema Puli u suradnji s domaćim političkim vlastodršcima postao je neukusno očit…
Riorian 15.07.2016. u 10:57:03 ... i vulgaran. Puljani, gosti i turisti u potpunosti su bačeni u drugi plan i svedeni na obične statiste važne jedino kao statistički broj kojim će se organizatori kasnije reklamirati. Slično je prošao i nekad respektabilno tretiran i ravnopravan program stranih filmova koji je svjesno zanemaren i ignoriran, uguran u popodnevne termine kad ih malo ljudi može pogledati, dok je nekad imao dostojan tretman i položaj na radost njihovih filmskih ekipa i brojne publike.
Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?