Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

PULA PROfessional: Filmska struka u centru pažnje na Pulskom filmskom festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 22.06.2015. / Autor: Moj Film PULA PROfessional: Filmska struka u centru pažnje na Pulskom filmskom festivalu

62. Pulski filmski festival i ove je godinejedinstvena prilika susreta stručnjaka koji čine ključne figure stvaranja filmskih popratnih i industrijskih programa. Program PULA PROfessional namijenjen je upravo filmskim profesionalcima i studentima audiovizualnih djelatnosti. Pored već etabliranih sastavnica programa kao što su Kritika Mladih filmofila te tematskih predavanja i okruglih stolova, ove godine obogaćen je novim programom namijenjenim studentima i prikazivanju njihovih autorskih radova  naziva Studenski program.

Tematski osmišljen, fokus ovogodišnjeg programa PULA PROfessional usmjeren je scenografiji, čiji koncept potpisuje dobitnica Zlatne arene za scenografiju Tanja Lacko. Sudionici programa bit će u prilici aktivno sudjelovati i proširiti svoja znanja pod stručnim predavanjima poznatih europoskih i  hrvatskih scenografa te filmskih profesionalaca; David Munns, Heizo Schulze, Uli Hanish, Damir Gabelica, Tomica Vujnović, Tanja Lacko, a temu u širom filmskom kontekstu predstavit će Charles McDonald (PR stručnjak), Nik Powell (direktor Nationa Film School) i Marko Rojnić (vanjski suradnik na ADU). Scenografija i kreiranje svjetova, antropologija imaginarnog prostora, režija prostora, Hrvatska kao "fantastična" destinacija, tajne vizualne percepcije, produkcijska strana dizajna produkcije, vizualni efekti i virtualna stvarnost bit će teme ovogodišnjeg programa.

Pula PROfessional ujedno je prilika za povezivanje studenata šire regije i za razmjenu znanja i iskustava. U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, osmišljen je Studentski program namijenjen nacionalnim i međunarodnim studentima, s prilikom da prikažu svoje autorske filmove i time stvore polaznu točka za buduće filmske profesionalce.

Dodatna profesionalna platforma koja uključuje analiziranje filmova, stjecanje znanja potrebnog za istraživanje sedme umjetnosti, tumačenje i ocjenjivanje domaćih i stranih filmskih ostvarenja, jest program Kritike Mladih filmofila čiji je mentor ugledni hrvatski filmski kritičar Nenad Polimac. Osmočlana Kritika sudjelovat će u anketama i diskusijama s autorima filmova, pisanju blogova i recenzija domaćih i međunarodnih dugometražnih i kratkometražnih filmova.

pula film festival pff pula professional


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?