Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pula Film Festival: Kaštel zatvara, a Arena otvara svoja vrata

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.07.2013. / Autor: Moj Film Pula Film Festival: Kaštel zatvara, a Arena otvara svoja vrata

Filmske noći na Kaštelu večeras završavaju projekcijama dvaju filmova iz manjinskih koprodukcija. Falsifikator Gorana Markovića bit će prikazan u 21 i 30, a nakon filma o školskim diplomama iz kućne radinosti očekuju nas erotizirane starozavjetne priče redatelja Petera Greenawaya Glotzius i Pelikanova družina.

Kaštel je ove godine ispunio sva festivalska očekivanja, a pamtit ćemo i projekciju u kojoj su čak i zidine bile tijesne za sve zainteresirane gledatelje. Ukoliko je Arena biser hrvatske filmske festivalske scene, onda je Kaštel zasigurno pulski favorit za intimna filmska druženja pod zvijezdama, u okrilju stare ali vitalne platane.

Arena sutra otvara svoja vrata, očekuje nas niz premijera hrvatskih filmova koji svojem brojem označavaju najplodniju godinu od samostalnosti. Čak dvadeset i četiri domaća filmska naslova moći ćemo pogledati u narednom tjednu, a prve projekcije će osvijetliti platno već na svečanom otvorenju koje ove godine potpisuje Organizacija d.o.o. iz Zagreba u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Majstori r. Dalibor Matanić

Sutrašnji posjetitelji Arene, ali i svi uz televizijske ekrane prvog programa Hrvatske televizije moći će od 21:30 uživati u uistinu posebnom programu u kojem ćemo između ostalog moći pogledati trailere u montažnom iščitavanju pulske filmske povijesti Ivane Fumić, a čut ćemo i kako zvuči glumački band kojeg čine Nataša Janjić Lokas, Ivana Rushaidat, Goran Navojec, Mario Mirković, Rakan Rushaidat i Robert Ugrina. To naravno nije sve od programa otvaranja ali ono što će ga zaključiti već se desetljećima ne mijenja – vatromet za kojeg ove godine brine Orion d.o.o. iz Koprivnice.

Film otvaranja Nacionalnog programa 60. festivala igranog filma u Puli jesu Majstori redatelja Dalibora Matanića. 

hrvatski film festival arena pula film festival dalibor matanić nacionalni program


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?