Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pula Film Festival: Europolis prikazuje kinematografiju članica Europske unije

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.06.2013. / Autor: Moj Film Pula Film Festival: Europolis prikazuje kinematografiju članica Europske unije

Međunarodni program Pula Film Fesivala, Europolis, održat će se od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli. Ovogodišnji Prijatelj Festivala je Europska unija te će se dugometražnim i kratkim igranim filmovima u izboru umjetničkog ravnatelja Festivala Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU.

Prema najavi umjetničkog ravnatelja, premijerno će se prikazati francuska ljubavna drama Mlada i lijepa (Jeune & jolie) redatelja Françoisa Ozona, češka humorna drama Zlatne godine (Vrásky z lásky) redatelja Jiříja Stracha, nizozemsko-američki film ceste Jackie redateljice Antoinette Beumer, španjolsko-kubanska ljubavna drama Posljednja utakmica (La partida) redatelja Antonia Hensa, romantična komedija Dvadeset godina razlike (20 ans d'écart) redatelja Davida Moreaua, francuski triler U kući (Dans la maison) Françoisa Ozona, talijanska drama Ja i ti (Io e te) Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni Ludwig II koji su režirali Marie Noelle i Peter Sehr, britanski triler Žrtveno janje (Scapegoat) Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama Najbolja ponuda (La migliore offerta) Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler Stražar (Le guetteur) Michelea Placida.

Biti će prikazano i 19 europskih kratkih igranih filmova. U PoPularnom programu u Areni osim pulske premijere filma Čovjek od čelika na najvećoj 3D projekciji na svijetu, gledatelje u Areni očekuje i hrvatska premijera ljubavne drame Prije ponoći (Before Midnight) redatelja Richarda Linklatera s Ethanom Hawkeom i Julie Delpy. Umjetnički ravnatelj Festivala svoje je izlaganje zaključio informacijom kako su i ove godine dogovorena gostovanja programa Europolis na Dubrovačkim ljetnim igrama te Ljetnom kinu Tuškanac i u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Ulaznice će biti u prodaji od 13. srpnja, a komplet za sve projekcije stajat će 140 kuna. Cijena pojedinačne karte za projekciju u Areni je 20 kuna za sve dane osim 23. i 27. srpnja kada će ona stajati 30 kuna. Djeca do 5 godina starosti imaju slobodan ulaz za sve filmske večeri u Areni, a i ove su godine raspoložive propusnice Prijatelj Festivala za srednjoškolce, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom. Filmske projekcije u Kinu Valli i ove su godine besplatne za sve zainteresirane, a cijena ulaznice za projekcije na Kaštelu simboličnih je 10 kuna. Kolegica Požgaj na kraju je najavila i ponovno formiranje tzv. Festivalskog otoka na Giardinima gdje će biti smješten Info punkt na kojem će se moći kupiti ulaznice, propusnice i razni suveniri. U sklopu Festivalskog otoka bit će organizirani razgovori s gostima Festivala, dječje radionice, nagradne igre za prolaznike, a na njemu će se predstavljati i partneri te sponzori Festivala.

Službena stranica festivala

festival pula film festival pff međunarodni program kino valli europska unija kaštel


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?