Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pula Film Festival: Armando Debeljuh i Rade Šerbedžija prvi ovogodišnji laureati

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 26.07.2013. / Autor: Moj Film Pula Film Festival: Armando Debeljuh i Rade Šerbedžija prvi ovogodišnji laureati

Festival igranog filma u Puli dodjeljuje nagradu Marijan Rotar u spomen na svog osnivača i idejnog oca pojedincima ili institucijama koji su svojim djelima, radom i pomoći, nastojanjima i potporom isprepleli Pulu i film. Ovogodišnja, deseta po redu, nagrada pripala je Armandu Debeljuhu. Nagrada se tradicionalno dodjeljuje u okviru programa Festivala igranog filma u Puli, a svečano će biti uručena u subotu 27. srpnja na dodjeli festivalskih nagrada u Areni. Armando Debeljuh čvrsto je isprepleo svoju umjetničku, radnu, životnu priču s Festivalom igranog filma u Puli (dakako, i MAFAF-om) kao dizajner, realizator, član žirija, direktor i umjetnički direktor.

Armando Debeljuh
Armando Debeljuh (Foto: Matija Šćulac)

Štujući uspomenu na velikana hrvatskog glumišta Fabijana Šovagovića, Društvo hrvatskih filmskih redatelja utemeljilo je 2000. godine godišnju Nagradu Fabijan Šovagović - nagradu glumici / glumcu čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskoga filma. Žiri Društva hrvatskih filmskih redatelja u sastavu: Antonio Nuić, predsjednik, Snježana Tribuson i Vinko Brešan, članovi, jednoglasno je odlučio da Nagrada Fabijan Šovagović u 2013. godini pripadne glumcu Radi Šerbedžiji.

Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija (Foto: Matija Šćulac)

Nagrada se dodjeljuje u okviru programa Festivala igranog filma u Puli, a svečano je uručena Radi Šerbedžiji u četvrtak 25. srpnja u Areni. Na konferenciji za medije povodom uručenja nagrade prikazana je projekcija desetominutnog dokumentarnog kolaž filma o laureatu autorice Zrinke Matijević-Veličan, proizvedenog u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom.

nagrade pula film festival pff rade serbedžija fabijan šovagović armando debeljuh marijan rotar


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?