Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Proglašeni pobjednici doFuraj natječaja i odFurane nagrade

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 25.07.2013. / Autor: Moj Film Proglašeni pobjednici doFuraj natječaja i odFurane nagrade

doFuraj svoj film! natječaj je kratkog amaterskog filma koji se već desetu godinu u suorganizaciji s Hrvatskim Telekomom održava na najvećem hrvatskom filmskom festivalu, Festivalu igranog filma u Puli, kao jedan od popratnih programa. Natječaj je bio otvoren do 7. lipnja 2013. godine, a prijavljeni filmovi prikazani su sinoć u sklopu filmskih projekcija na Portarati. Brojni su dobri filmovi i talentirani autori nagrađeni vrijednim nagradama, pa je vrijeme i za proglašenje ovogodišnjih, desetih, jubilarnih pobjednika.

Pobjednik po glasovanju žirija film je A4 papirko autorskog tima pod nazivom Dobre ideje. Autorski tim čine Ognjen Ivanović i Dragana Momčilović, a Hrvatski Telekom kao dugogodišnji partner Festivala daruje autorima Sony Xperia Z telefon i uslugu MAXtv To Go na godinu dana. Pobjednik po glasovima online publike film je Bez računa se ne računa udruge Gerger film, čiji će autor dobiti Samsung Galaxy S3 mini telefon te također uslugu MAXtv To Go na godinu dana.

Prenosimo dio dojmova stručnog žirija:

Dobre ideje oraspoložile su žiri i zato će odFurati nagradu. Ostavili su nas vrlo dobre volje, jer su nam prikazali vedar i dovršen komadić priče u kojem ljubav pobjeđuje sve zapreke. Sretni mi, sretni oni. Osim autorima pobjednicima, dodatnu pohvalu htjeli bismo iskazati autoricama filma Miss Hrvatske, koji je vitaminski napitak za napaćeni narod. To je sretno pronađen komadić dijaloga, koji treba ljubomorno čuvati, jer tko zna kakvi ćemo biti sutra.

Stručni žiri djelovao je u sastavu: glavni urednik portala Ravno do dna Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh. Vrijedna nagrada za najbolji film po odluci stručnog žirija uručit će se na Svečanoj dodjeli nagrada u Areni, 27. srpnja 2013., a Festival će autorski duo ugostiti u Puli od 25. do 28. srpnja. Nagrada za najbolji film po odluci online publike također će se objaviti u Areni završne večeri, dok će se nagrada uručiti putem dostavne službe.

Veseli nas što je i ove godine iskazan velik interes za program, a kako su se na natječaj mogli prijaviti radovi u trajanju do jedne minute, odvojite i Vi koju minutu i uživajte u kratkim amaterskim filmovima… nije kasno, dovoljno je tek zaviriti u tportalovu MAXzonu.

kratki film festival nagrade pula film festival pff natječaj dofuraj svoj film amaterski film


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?