Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Prijave za karlovački filmski spektakl su otvorene

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.02.2014. / Autor: Moj Film Prijave za karlovački filmski spektakl su otvorene

Ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu ovo je prava prilika za vas. Prijave za 19. Filmsku reviju mladeži i 7. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su počele. U ponešto produženom i uranjenom izdanju, mladi će filmaši još jednom pomaknuti granice zabave, na test staviti umjetničke sposobnosti i izoštriti sva svoja čula i to od 17. do 21. lipnja ove godine u Karlovcu (jedan dan više nego dosada).

S preko 300 prijava iz čak 36 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom program, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima, izletima, nastupima muzičkih bendova. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme 'žute groznice', u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu - na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji.

Natjecati se možete u četiri kategorije  - igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te novoj, petoj kategoriji, koja će se svake godine mijenjati svoje lice. Tako su organizatori ovog puta mjesto odlučili ustupiti plesnom filmu. 'Plesni film spaja koreografiju plesa koja donosi određeni sadržaj ili ideju i snimanje, a stvara se filmskom režijom i montažom', naglašava voditeljica plesnog centra Studio 23, Vera Mitrović Vrbanac.

Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu zna Zagrepčanka Kaja Šišmanović, koja je sa svojim uratkom Kak’ je doma? protekle godine osvojila glavnu nagradnu Grand Prix, a danas je studentica Akademije dramske umjetnosti.

Uvjete prijave potražite ovdje, a rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 15. travnja, a ove godine sve se odvija putem interneta:

Prijavite se na 19. Filmsku reviju mladeži i 7. Four River Film Festival

Nemojte držati svoj talent u mraku! Vidimo se u Karlovcu od 17. do 21. Lipnja!

festival natječaj prijave filmska revija mladeži four river film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?