Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Popratni programi 59. Pula Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 07.07.2012. / Autor: Moj Film Popratni programi 59. Pula Film Festivala

Festival igranog filma u Puli na jučerašnjoj je konferenciji za medije održanoj u Kinu Valli predstavio tijek popratnih programa - rad ovogodišnje Pulske Filmske Tvornice, natječaj doFuraj svoj film!, program Solarnog kina te izložbe koje nas očekuju u sklopu Cinemaniaca te u Muzeju suvremene umjetnosti Istre i Galeriji Makina.

Konferenciju za medije otvorila je pozdravom i zahvalom sponzorima producentica Festivala igranog filma u Puli Tanja Miličić nakon čega je predstavila program ovogodišnjeg Solarnog kina. Mobilno solarno kino dio je Festivala već treću godinu zaredom. Putujući raznim kampovima, turističkim naseljima, igralištima, gradskim parkovima i trgovima Pule, turisti i usputni prolaznici gledaju zanimljiv filmski program. Ove godine Solarno kino odvodi Festival u male istarske gradove. Polazišna točka ostaje u Puli u Kulturnom centru Rojc, a zatim turneja nastavlja dalje u Barbanu, Labinu, Premanturi, Fažani i Svetvinčentu, gdje će se prikazivati filmovi s prijašnjih Festivala.

Prisutnima se zatim obratio Marko Zdravković Kunac, voditelj radionice Pulska Filmska Tvornica i obavijestio o broju snimljenih filmova na ovogodišnjoj 8. po redu radionici. Šest filmova snimljeno je u okviru prvog i drugog dijela radionica. U tijeku je postprodukcijska faza drugog dijela radionica, koja završava s radom 15. srpnja 2012. godine.

Voditeljica programa doFuraj svoj Film! Svetlana Barać izrazila je zadovoljstvo brojem pristiglih filmova na ovogodišnji natječaj kratkog amaterskog filma. Ukupno 36 pristiglih filmova, u trajanju od 1 minute, bori se za titulu najboljeg kratkog amaterskog filma. Osim debitanata, na ovogodišnji natječaj prijavili su se i neki od autora koji su do sad sudjelovali te osvajali nagrade. Trenutno je u tijeku žiriranje te brojanje online glasova publike, a pobjednici će biti objavljeni javnosti pri kraju Festivala.

Već niz godina za redom Festival spaja razne vidove umjetnosti te se potiče održavanje izložba u cilju promocije filmske umjetnosti. Ove godine Cinemaniac te izložbe u Muzeju suvremene umjetnosti Istre i u Galeriji Makina dokazat će još jednom koliko se Festival i ostali vidovi umjetnost vole. Tako su Mirjana Grahovac, voditeljica Multimedijalnog centra LUKA i Branka Benčić, autorica izložbe, predstavile ovogodišnji program Cinemaniaca. U sklopu ovogodišnjeg programa održat će se izložba pod nazivom «MISLITI FILM research in progress» od 22. 07. do 06. 08.2012. godine. Programska platforma Misliti film, kao research in progress nastavlja se na dosadašnja iskustva rada sa povijesnom baštinom eksperimentalnog filma i suvremenom umjetničkom audiovizualnom produkcijom, radove koji formiraju specifičan odnos prema ideji filma kao “prostora mišljenja”, filma “drugim sredstvima”, kritike filmskog aparata, mjesta u kojima se reflektiraju aspekti društva, ideologije, kulture. Ove godine izlažu Slobodan Šijan i Damir Očko.

Zatim je ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Gorka Ostojić Cvajner predstavila izložbu Autoportreti Jagode Kaloper, koja će se održati u prostorijama muzeja od 24. 07. do 05. 08. 2012. godine. Hassan Abdelghani, voditelj Galerije Makina predstavio je izložbu Kerryja Browna Cinematic Stills, koja će se održati od 20.07. do 18.08.2012. godine.

Za kraj konferencije za medije, Tanja Miličić podsjetila je kako će Dječji program 59. Pule biti otvoren posebnom projekcijom na do sad filmski neiskorištenoj pulskoj lokaciji - gradskom stadionu Aldo Drosina ove subote, 07. srpnja u 21:30. Prikazat će se film Vratar Liverpoola, ulaz je posve besplatan, a odličnu i nagrađivanu priču o mladom golmanu moći će pogledati gotovo dvadeset tisuća gledatelja jer gradski stadion Aldo Drosina može ugostiti 9 tisuća posjetitelja na tribinama i čak deset tisuća na travnjaku.

festival pula film festival pff pula dofuraj svoj film solarno kino pulska filmska tvornica


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?