Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Polanski, Nolan, Lee i Parker u Puli

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 07.07.2010. / Autor: Moj Film Polanski, Nolan, Lee i Parker u Puli

U PoPularnom programu 57. festivala igranog filma u Puli u Areni održat će se hrvatske premijere novih filmova Romana Polanskog, Christophera Nolana, Anga Leeja i Olivera Parkera, uz ranije najavljene filmove Terryja Gilliama i Toma Forda.

Film Početak (Inception) Christophera Nolana (Memento, Nesanica, dva nastavka Batmana) znanstveno-fantastični je triler u kojem glavni lik ima sposobnost ulaziti u umove ljudi dok spavaju te im ugrađivati ili iz njih krasti informacije. U filmu glume Leonardo Di Caprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt i Marion Cotillard, a na programu je u utorak, 20. srpnja.

U kriminalističkom trileru kultnog Romana Polanskog »Pisac iz sjene« (The Ghost Writer), premijerno prikazanom na ovogodišnjem Berlinaleu, profesionalni pisac radeći na memoarima bivšeg britanskog premijera otkriva tajnu zbog koje mu se život nađe u opasnosti. U glavnim su ulogama Ewan McGregor, Pierce Brosnan, Kim Cattrall i Tom Wilkinson, a film je na programu u četvrtak, 22. srpnja.

POČETAK - INCEPTION

U komediji oskarovca Anga Leeja Svi na Woodstock (Taking Woodstock) pratimo životnu priču Elliota Tibera koji je igrao ključnu ulogu u organizaciji kultnog glazbenog festivala Woodstock 1969. U glavnim su ulogama Demetri Martin, Imelda Staunton i Liev Schreiber, a film će biti prikazan u petak, 23. srpnja
 
Festival će u subotu, 24. srpnja, nakon projekcije animiranog filma Kako je Gru ukrao mjesec u Programu PoPularna Pulica, zatvoriti fantastična drama »Slika Doriana Graya« Olivera Parkera (Važno je zvati se Ernest, Idealni muž, Othello), ekranizacija slavne knjige Oscara Wildea u kojoj mladi Dorian Gray žrtvuje dušu kako bi zadržao mladost i ljepotu, no njegov naslikani portret odražava njegovu unutarnju ružnoću. U glavnim su ulogama Ben Barnes (Kraljević Kaspijan), Colin Firth, Ben Chaplin, Rebecca Hall i Rachel Hurd-Wood.

U Popularnom programu biti će prikazana i dva ranije objavljena naslova: u subotu 17. srpnja »Samac« (A Single Man) redatelja Toma Forda s Colinom Firthom (koji je za ovu ulogu osvojio nagrade Coppa Volpi i BAFTA te nominacije za Zlatni globus i Oscara) i Julianne Moore te u ponedjeljak 19. srpnja »Imaginarij doktora Parnasusa« u kojem glume Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law i Colin Farell.

festival pula film festival pff festival igranog filma 57. pula film festival pulica Polanski Nolan Lee Parker


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?