Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Pobjednici 12. Liburnia film festivala u Dokukinu KIC

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 07.01.2015. / Autor: Moj Film Pobjednici 12. Liburnia film festivala u Dokukinu KIC

Na redovnom programu Dokukina KIC već ste mogli vidjeti neke od pobjednika LFFa; glavnog pobjednika po izboru žirija - "Potrošeni" Boruta Šeparovića, kao i dobitnika nagrade za najbolju režiju "Ljubavna odiseja" Tatjane Božić, no ukoliko niste vidjeli preostale nagrađene filmove, ovo je vaša prilika da ih ne propustite.

U subotu 10.01. u 19 h pogledajte film "4. majmun", Hrvoja Mabića koji je na 12. Liburnia Film Festivalu osvojio nagradu publike a donosi priču o psihijatrijskoj bolnici Lopača pokraj Rijeke u koju se 2002. godine počinju primati djeca s poremećajem u ponašanju. Ubrzo gradom počinju kružiti kontroverze o njihovu tretmanu. Javna tajna koju grad nosi godinama razotkriva se u bolnim svjedočanstvima bivših štićenika, njihovih roditelja i liječnika uključenih u rad bolnice. Nakon filma ostanite na razgovoru s redateljem Hrvojem Mabićem.

Drugi film koji možete pogledati u istom terminu, u subotu u 19h  je "Mula, skupina korijenja svezanih zajedno", redateljice Sabine Mikelić. Film je osvojio nagradu za najbolji regionalni film, a njime autorica na pomalo esejistički način ocrtava odnos, bliskost i udaljenost sa svojim roditeljima. Nakon filma razgovaramo sa Sabinom Mikelić.

U subotu u 21h nastavljamo s filmovima "Maslačak" Lovre Čepelaka koji je osvojio nagradu za najbolju fotografiju, "Ovrha" Nevena Hitreca nagrađen nagradom za najbolji dizajn zvuka te "Povratak posljednjeg", Igora Paulića koji je osvojio posebno priznanje u regionalnom programu.

"Maslačak" Lovre Čepelaka ulazi u neobičan svijet istarskog umjetnika Darka Brajkovića. Svojom kreativnošću i umjetničkim izrazom Brajković prikazuje da sve u životu ima svoj početak i kraj, svoj uspon i pad. Nakon filma ostanite na razgovoru s redateljem.

Prizor iz filma "Ovrha"

Film "Ovrha" Nevena Hitreca ukratko se može opisati kao "ugrožen prostor, ugrožena obitelj". Film donosi svakodnevicu obitelji Medak, obilato začinjenu administracijom, advokatima, pismenim upozorenjima, opomenama, tužbama i protutužbama zbog dugotrajnog procesa zvanog OVRHA. Nakon filma ostanite na razgovoru s Nevenom Hitrecom.

"Povratak posljednjeg" vodi nas gotovo sedamdeset godina u prošlost. Oleg Mandić kao 11-godišnji dječak bio je posljednji uznik koji je živ napustio najveći i najozloglašeniji nacistički logor za istrebljenje, Auschwitz - Birkenau. Sada, sedam desetljeća kasnije, vraća se na mjesto masovnog zločina počinjenog kako nad njim, tako i nad ljudskošću. Dokumentarni film "Povratak posljednjeg" nadilazi našeg protagonista kao pojedinca, jer vrata logora koja su se za njim zauvijek zatvorila nakon što ga je napustio, označila su ujedno kraj i novi početak.

Na 12. Liburnia Film Festivalu prikazano je ukupno 25 filmova, od čega 14 u konkurenciji, 6 u regionalnom programu i 5 izvan konkurencije. Filmske je projekcije posjetilo preko tri tisuće ljudi, a LFF je ugostio i više od 80 domaćih i inozemnih gosiju, najviše do sada.

liburnia film festival dokukino Neven Hitrec ovrha maslačak povratak posljednjeg lovre čepelak igor paulić mula skupina korijenja svezanih zajedno sabina mikelić


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?