Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Otvoren Međunarodni program 60. Pule

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 14.07.2013. / Autor: Moj Film Otvoren Međunarodni program 60. Pule

Festival igranog filma u Puli sinoć je započeo svoje rođendansko slavlje. Filmski programi započeli su već u subotnje jutro s naslovima za najmlađe iz programa Pulica, a otvaranje Međunarodnog programa Europolis održano je na nikad ispunjenijem Kaštelu na kojem se i rezala rođendanska torta.

Kako proslavama priliči sve je započelo zakuskom u produkciji Podravke i vinara Matića, a potom je slijedilo i rezanje slavljeničke torte. Osim pulskog Festivala 60. rođendan je proslavila i predsjednica međunarodnog žirija Neda Arnerić. Pokloni su se isto tako dijelili - svi posjetitelji Kaštela nagrađeni su osim ićem i pićem i besplatnim ulaskom na projekcije, a neki od njih (oni koji su izabrali sretna mjesta za sjedenje) i poklon bonovima Arene trikotaže. Više od tisuću gledatelja ispratilo je dvije projekcije iz programa Europolis koje su uslijedile, Najbolju ponudu Giuseppea Tornatorea i Dvadeset godina razlike Davida Moreaua.

60. Pula Film Festival - otvorenje

Ovogodišnji međunarodni program održavat će se od 13. do 27. srpnja na Kaštelu i u Kinu Valli. Prijatelj 60. festivala je Europska unija te će se dugometražnim i kratkim igranim filmovima publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU: 12 dugometražnih i 18 kratkometražnih filmova u sklopu Europolisa te 7 dugometražnih i 7 kratkometražnih u sklopu programa za djecu Pulica. Međunarodni program Europolis ocjenjivat će srbijanska glumica Neda Arnerić kao predsjednica Međunarodnog žirija te slovenski redatelj Igor Šterk i bosanskohercegovački redatelj Pjer Žalica kao članovi Međunarodnog žirija. Program Pulice ocjenjuje publika putem glasačkih listića.

Od danas se posjeta Kaštelu naplaćuje, simboličnih deset kuna za dvije projekcije, a programi u Kinu Valli - dječja Pulica i najbolji kratki filmovi iz EU - su i dalje besplatni.

Potpun raspored programa potražite na stranicama festivala.

festival pula film festival pff pula međunarodni program Europolis


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?