Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Otvaranje Vox Feminae Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 10.11.2014. / Autor: Moj Film Otvaranje Vox Feminae Festivala

Danas, 10. studenog, u kinu Europa počinje 8. Vox Feminae Festival. I ove godine K-zona, prostor rodne i medijske kulture, organizira festival kreativnih rodnih praksi u kojem možete uživati u filmskom, društvenom i glazbenom programu do 14. studenog.

Ovogodišnji festivalski program počinje točno u podne panel diskusijom o rodnoj ravnopravnosti i vrednovanju rada u organizacijama civilnog društva, koja će se održati u dvorani Müller, kina Europa.

U 15 i 16 sati, u velikoj dvorani kina, održat će se projekcije kratkometražnih filmova teen tematike, zbog čega je poseban poziv upućen upravo teen publici, no projekcije su otvorene za sve zainteresirane. Očekuje vas ukupno 10 filmova, od kojih izdvajamo nagrađivani njemački film Krokodili bez sedla koji je na rasporedu u 15 sati, dok u 16 sati možete pogledati i dva hrvatska filma, MOJA!MOJA!MOJA sobica! Barbare Vekarić i Balavica Igora Mirkovića.

U dvorani Müller, u 16 sati su na rasporedu kratkometražni eksperimentalni film Ane Hušman, Razglednice, te odličan film Helene Klodawsky, Brinite se s nama! koji prati violinisticu i pjevača/gitarista benda Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra koji pokušavaju sjediniti obveze roditeljstva i život na turneji.

U 17 sati, u velikoj dvorani pogledajte film Zatišje koji donosi tragičnu priču iz venezuelanskih Anda o majkama čije su kćeri, kao i mnogi drugi u njihovoj okolici, počinile samoubojstvo, te finski film Bijeli dimnjak koji istražuje sudbinu mlade glumice Sirkke Sari.

Bjork Biophilia
Bjork Biophilia

U 18 sati vas u dvorani Müller očekuju angažirani filmovi, kratkometražni njemački film Siguran prostor o Patricku i Sari koji se bore za prava izbjeglica, te na Sundance Film Festivalu nagrađeni dokumentarni film Nasilje unutar četiri zida koji progovara o obiteljskom nasilju, te umjesto pitanja "Zašto jednostavno ne ode?", postavlja pitanje "Zašto on zlostavlja?".

U velikoj dvorani u 19 sati prikazivat će se dražestan belgijski film Iz drugog svijeta o prostitutki Dédée koja na duhovit, inteligentan i iskren način priča svoju životnu priču, a nakon njega pogledajte nizozemski film Slut Phobia? u kojem autorica Sunny Bergman kroz razgovor o seksu s prolaznicima pokušava iščitati socijaliziranu ljestvicu osuđivanja žena.

U dvorani Müller u 20 sati slijedi još jedan nizozemski film, Budna u lošem snu, koji kroz priču triju žena progovara o suočavanju s rakom dojke i njihovom pokušaju da zadrže svoje dostojanstvo i ženstvenost.

Dan završava projekcijom multidimenzionalnog koncerta Björk u 21 sat u velikoj dvorani kina Europa, te projekcijom filmova Poslije o ženi koja pati od Alzheimerove bolesti, no pamti da je feministkinja i talijanskog filma Ništa nismo dobile besplatno o ženskoj borbi za emancipaciju koja je započela borbom protiv fašizma, koji će se u 22 sata prikazivati u dvorani Müller.

Kino Europa europa Ana Hušman Vox Feminae Barbara Vekarić Dvorana Muller balavica Vox Feminae Festival Moja! Moja! Moja sobica! panel razglednice brinite s nama zatištje bijeli dimnjak sirkke sari slut phobia budna u lošem snu


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?