Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Osmomartovski filmski welness

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 25.02.2012. / Autor: Moj Film Osmomartovski filmski welness

Dokukino i Vox Feminae za Dan žena poklanjaju ženski filmski wellness vikend. Za ovaj praznik u čast žena i svih onih koji se tako vole osjećati, Dokukino i  Vox Feminae pripremaju koktel dokuzabave – filmove o ženskoj pornografiji, rodnom terorizmu i popularni šestodjelni serijal 'Letenje: ispovijesti slobodne žene / 'Flying: Confessions of a free woman', poznate američke redateljice Jennifer Fox. Projekcije će se održavati od 8. do 11. ožujka u 19 i 21 sat, nakon čega će uslijediti tematske rasprave. Ovaj vikend aranžman početak je kontinuiranog mjesečnog doku-programa koji se bavi ženama, seksualnošću i rodom u najširem smislu.

Vox Feminae festival održava se u Zagrebu od 2007. godine s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih praksi žena na području kulture, medija, komunikacijskih tehnologija, ekonomije, društvenog angažmana i poduzetništva. Cilj ove manifestacije je pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmiještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja te stvarajući novi kontekst javnog prostora koji je siguran za promišljanje pitanja roda i izmaknut iz sustav binarnih opozicija. Posljednje tri izdanja festivala su u najvećoj mjeri bilo posvećena filmu, a u sklopu natjecateljskog programa do sada je prikazano preko 120 dokumentarnih, igranih, eksperimentalnih  i animiranih filmova koji se bave ženama, feminizmom, eksplicitnim seksualnim i rodnim pitanjima kao što su aseksualnost, interseksualnost i orgazam.

Uspješna suradnja Dokukina i Vox Feminae festivala te veliki interes publike za ovu vrstu filmova urodio je programom Dokukino i Vox Feminae ponosno predstavljaju za koji su odabrani novi dokumentarni filmovi, koji će iz različitih perspektiva dekonstruirati pitanja roda i otvoriti prostor za širu javnu diskusiju.

dokukino dan žena Vox Feminae 8 mart wellness


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?