Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Osma godina rodnog osvježenja na filmskoj, glazbenoj i aktivističkoj sceni

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 23.10.2014. / Autor: Moj Film Osma godina rodnog osvježenja na filmskoj, glazbenoj i aktivističkoj sceni

Osmo izdanje Vox Feminae Festivala, koji jedini u Hrvatskoj djeluje s misijom promocije kreativnih rodnih praksi, održava se od 10. do 14. studenog na više zagrebačkih lokacija. I ove godine javnost će moći uživati u filmskom, glazbenom i edukativnom programu čija je svrha poticanje dijaloga između građana i aktera umjetničke, aktivističke i akademske scene, a sve kroz svojevrsnu žensku prizmu.

Otvaranje festivala zakazano je u ponedjeljak 10. studenog u podne u Kinu Europa, kada će se održati panel diskusija o načinima poboljšanja uvjeta rada u organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj gdje će udruga K-zona kao organizator festivala uz partnerske organizacije i donositelje odluka pokušati doći do konstruktivnih smjernica.

Prva tri dana festivala posvećena su filmskom programu koji u ponedjeljak tematizira širok spektar angažmana žena u suvremenom društvu, utorak je posvećen filmovima queer tematike dok će srijeda biti rezervirana za transrodne teme na velikom platnu uz skype gostovanje jedne od najvećih svjetskih teoretičarki roda Kate Bornstein.

Društvenim programom, koji će se održavati na dva kata u četvrtak i petak 13. i 14. studenog u trešnjevačkoj kući s adresom Kostelska 4, posjetitelji će moći steći nova znanja i vještine o primjerice pozitivnoj komunikaciji s psima, osnovama sitotiska, feminističkom čitanju Ivane Brlić Mažuranić. Različitim radionicama i diskusijama javnost će se moći upoznati s radom različitih domaćih i regionalnih kolektiva i organizacija koje svojim djelovanjem propituju norme današnjeg društva i ruše stereotipe.

Festival će u petak 14. studenog završiti u Pogonu Jedinstvo velikim koncertom britanske  glazbenice Planningrorock čiji zadnji album 'All Love's Legal' predstavlja originalnu kombinaciju plesne glazbe i eksplicitnih političkih poruka koje tvore svojevrsni manifest transnacionalnoj rodnoj jednakosti.

Vox Feminae - Službene stranice

Kino Europa Vox Feminae Vox Feminae Festival k zona kzona all loves legal


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?