Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Nakon Hollywooda otvoren Kamp RED i na pulskom festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 17.07.2013. / Autor: Moj Film Nakon Hollywooda otvoren Kamp RED i na pulskom festivalu

Ljeto i sunce su već odavno s nama, a novost dana je kako je u Puli otvoren novi kamp. U kampu će se umjesto rajčicama i luft madracima kamperi baviti digitalnim filmom.

Demokratizacija filma dobro je poznata sintagma svim ljubiteljima filmske umjetnosti,  ne bez razloga jer danas je snimiti film lakše no ikada prije. Naravno, gledamo li snimanje filma samo kroz prizmu dostupnosti tehničkih komponenata. Prijelaz iz analognog u digitalno nije se dogodio preko noći, no svejedno, danas se snimanje filma više ne vezuje uz filmske role već uz računala, i kamere poput slavne Red One. Iako je upotreba digitalnih kamera olakšala snimanje filma, na njima se itekako treba znati raditi i upravo stoga danas je otvoren Kamp RED. Digitalna radionica Kamp RED nudi mješavinu zabave i filmskog obrazovanja. Nastala je kao pomladak takvih vrsta radionica organizacije RED Inc. namijenjenih odraslima, koje se isključivo održavaju u Hollywoodu, a naši festivalski kamperi već su počeli snimati na RED EPIC kamerama.  Čeka ih još montaža na profesionalnom programu za montažu i naposljetku će svoj film pogledati na velikom ekranu. Koristeći najsuvremeniju digitalnu filmsku tehnologiju kamperi se doslovno nalaze na rubu profesionalne kinematografije o kojoj brojni filmaši još uvijek mogu samo sanjati.

Festivalski kamperi

Voditelj radionice je Dado Valentić, međunarodno priznati kolorist s više od 16 godina iskustva u filmskoj industriji. Isprva je radio kao inženjer za Apple i Sony Professional Europe, da bi 2004. osnovao Mytheraphy studio u Londonu gdje je danas glavni kolorist. Surađivao je na mnogim zahtjevnim svjetskim projektima A - produkcije poput Sherlocka Holmesa, Don Quijota u 3D-u i Carmen u 3D-u te u izradi brojnih reklama. Kad ne vodi Kamp RED predaje i na Međunarodnoj kolorističkoj akademiji.

Pula u svijetu pametnih telefona

Festival igranog filma u Puli ovih je dana lansirao aplikaciju za pametne telefone uz pomoć koje će se svi korisnici lakše snalaziti u bogatom festivalskom programu. Najnovije vijesti, osnovne informacije o Festivalu, video i foto galerije, ali i raspored cijelog programa koji se spaja s vašim osobnim kalendarom samo su neke od značajki aplikacije.

Pula Film Festival Aplikacija

Aplikacija je besplatna i može se pronaći na iTunes stranici, te na Google playu.

festival Red pula film festival pff pula kamp red kamp aplikacije itunes


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?