Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

"Most na kraju svijeta" u službenom programu Filmskog festivala u Montrealu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 18.08.2014. / Autor: Moj Film "Most na kraju svijeta" u službenom programu Filmskog festivala u Montrealu

Hrvatsko-srpsko-bosansko-francuski igrani film "Most na kraju svijeta" redatelja Branka Ištvančića uvršten je u službeni program jednog od najutjecajnijih filmskih festivala na svijetu - Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, koji će se u svom novom izdanju održati od 21. kolovoza do 1. rujna 2014.

"Most na kraju svijeta" će biti prikazan u sklopu selekcije Fokus na svjetski film (Focus on World Cinema), koja je usredotočena na djela nastala u svjetskoj kinematografiji (Amerike, Europe, Azije, Afrike, Oceanije).

"Most na kraju svijeta" nastao je po scenariju Josipa Mlakića, u režiji Branka Ištvančića, a govori o nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata u Hrvatskoj. U ozračju straha, povratka srpskih prognanika u svoje kuće u kojima su u međuvremenu naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne, jedan starac nestaje, a istraga policajca koji je i sam naseljen u srpskoj kući, s vremenom postaje sve osobnija. Direktor fotografije je Branko Cahun, montažer Veljko Segarić, a glavne uloge tumače Aleksandar BogdanovićSanja RadišićBoro StjepanovićSlaven KnezovićJelena Perčin i dr. Film je premijerno prikazan u nacionalnoj konkurenciji netom završenog 61. Pulskog filmskog festivala, a ovo će mu biti međunarodna premijera. Producent je kuća Artizana film, producentica filma je Irena Škorić, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture Republike Srbije i Fondacije za kinematografiju BiH.

Most na kraju svijeta: Trailer

Cilj svjetskog filmskog festivala u Montrealu je poticanje kulturne raznolikosti i razumijevanja među narodima, poticanje filmske umjetnosti i stvaralaštva svih kontinenata poticanjem razvoja kvalitete filma, promoviranjem filmaša i inovativnih radova, otkrivanje i poticanje Novih talenata, te promocija susreta filmskih profesionalaca iz cijelog svijeta. Selekcija usredotočena na Fokus na svjetski film - Focus on World Cinema (Amerike, Europe, Azije, Afrike, Oceanije) odražava zvanje Festivala kao "svjetskog filmskog festivala".

hrvatski film branko ištvančić Most na kraju svijeta


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?