Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Ljetne radionice 60. Pule za mališane i tinejdžere

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 11.06.2013. / Autor: Moj Film Ljetne radionice 60. Pule za mališane i tinejdžere

I ovo ljeto naši mališani moći će dva tjedna eksperimentirati  i otkrivati tajne izrade animiranog filma. Čuveni profesor Baltazar vodit će pustolovni laboratorij u kojem filmske pokuse mogu izvoditi svi klinci u dobi od 7 do 12 godina. Laboratorij će se održavati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula pod vodstvom Zvonimira Rumboldta i Tomislava Fiketa. Na ovogodišnjem Laboratoriju putovat ćemo s Linom po Europi.

U želji da mališanima približimo pojedine zemlje Europske unije, medvjedić  Lino, prepoznatljiv Podravkin brand, putem animiranog filma istražuje 4 europske zemlje prema izboru polaznika.

- pojasnila je Tanja Miličić, producentica Festivala.

Radionica će se održati od 15. do 26.07.2013., s pauzom 20. i 21.07. Prijaviti se mogu i mališani koji su već polazili radionicu i oni koji se tek žele okušati u svijetu animacije. Kotizacija je 400,00 kn, a za dvoje djece iz iste obitelji 700,00 kn. Mjesta će se  popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne prijave neće se uzimati u obzir. Projekcija nastalih filmova pustolova prikazat će se u Areni u subota, 27.07.2013. Festival poklanja svim polaznicima radionice slobodan ulaz na sve filmske projekcije u Areni.

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara
Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

Kao nastavak suradnje s Mytheraphy studijom u Londonu, s kojim smo prijašnjih godina organizirali prvu 3D radionicu, ove godine pokrećemo Kamp RED čiji će mladi polaznici, u dobi od 10 do 15 godina, tek postati filmski profesionalci, a putem ove radionice imat će priliku "igrati se" s istom kamerom kakva se koristi u velikim holivudskim produkcijama poput Hobita Petera Jacksona i Prometeja Riddleyja Scotta ili na setu snimanja spota Lady Gage, Justina Biebera i Pink. Digitalna radionica Kamp RED nudi mješavinu zabave i filmskog obrazovanja, a nastala je kao pomladak takvih vrsta radionica organizacije RED Inc. namijenjih odraslima, a koje se održavaju u Hollywoodu.

Kamperi će snimati na RED EPIC kamerama, montirati film na profesionalnom programu za montažu i naposljetku pogledati svoj film na velikom ekranu. Koristeći najsuvremeniju digitalnu filmsku tehnologiju kamperi će se doslovno naći na rubu profesionalne kinematografije o kojoj brojni filmaši još uvijek mogu samo sanjati. Svi polaznici susrest će sa svim glavnim ulogama na filmskom setu: scenarist, redatelj, glumac, snimatelj slike, snimatelj zvuka, scenograf, kostimograf, montažer.

Radionica će se održati od 17. do 24.07.2013. u Maloj dvorani Kina Valli. Kotizacija iznosi 600,00 kn, za dvoje djece iz iste obitelji 1.000,00 kn. Realna kotizacija radionice je 3.500,00 kuna, no zahvaljujući sponzorima radionice Mytherapy studiju i RED inc.-u svim polaznicima odobrena je posebna stipendija. Mjesta će se  popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne prijave neće se uzimati u obzir. Festival poklanja svim polaznicima radionice slobodan ulaz na sve filmske projekcije u Areni.

Više informacija o radu radionica Pustolovni Laboratorija Profesora Baltazara i Kampu RED te prijavnice mogu se pronaći na www.pulafilmfestival.hr. Pozivaju se svi zainteresirani da popune prijavnice te ih zajedno s kotizacijom dostave do 01.07. u Festivalsku upravu, odjel Filmske produkcije, Uspon na Kaštel 2, prizemlje. Dodatne informacije dostupne su telefonski na 052 222 703 ili putem elektronske pošte na natasa@pulafilmfestival.hr.

radionica pula film festival pff kamp red


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?