Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Libertas film festival - u znaku broja sedam

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 12.04.2011. / Autor: Moj Film Libertas film festival - u znaku broja sedam

Autor: I.C.

Iako simboliku broja sedam prati kriza, 'bračna zajednica' 7. Libertas film festivala i pasioniranih ljubitelja sedme umjetnosti, unatoč burnim vremenima recesije, i nadalje prati sreća. Iako je ove godine nešto oskudnija ponuda filmova no lani, ipak je bogatija i kvalitetnija.

"Glavna zvijezda" programa su Europski kandidati za Oscara u kategoriji stranog filma (ima ih sedam!), a 'točka na i' je pregršt radionica i filmski forum s gorućim pitanjima filmske industrije.

Festival koji se usudi biti drukčiji, koncept je okrenuo naglavačke te gledateljima otvorio vrata u manje poznate, no jednako intrigantne europske kinematografije, poput Slovačke, Švicarske te Kosova. Svoje svjetlo pod dubrovačkim suncem LFF-a dobili su i pioniri mlade generacije hrvatskih filmaša jer tko će kome, ako ne svoj svome, a predstavljaju svoje najnovije kratke filmove ( Škorić, Orešković, Bezinović, Sikavica, Šantić, Ramljak i drugi.. )

Igrajući na sigurnu kartu, Libertas je otvorio ovogodišnji oskarovski laureat za najbolji strani film, 'U boljem svijetu' afirmirane danske redateljice Susanne Bier koja već punom parom radi na sljedećem projektu, pa je nažalost nema u gradu pod Srđem. Snažna i isprepletena priča o dvije danske obitelji koja poslije posljednjeg kadra ne ostavlja podijeljena mišljenja ili komentare, već samo divljenje, svakako je najbolja uvertira za ovogodišnji LFF.

festival dubrovnik libertas film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?