Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Kreće radionica "Pulska filmska tvornica 2013."

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 24.05.2013. / Autor: Moj Film Kreće radionica "Pulska filmska tvornica 2013."

Festival igranog filma u Puli i Pulska filmska tvornica pozivaju sve zainteresirane da se prijave na 9. po redu radionicu izrade filma pod nazivom "Pulska filmska tvornica 2013.". Radionica se odvija u sklopu popratnih programa 60. festivala igranog filma u Puli, a rok za prijava je 29. svibnja 2013. godine.

9. ljetna radionica izrade filma "Pulska filmska tvornica 2013." omogućava polaznicima da steknu znanja iz svih faza stvaranja filma te realiziraju vlastiti kratkometražni film, a održati će se od 31. svibnja do 29. lipnja 2013. godine. Radionica će se sastojati od izrade scenarija, redateljskog koncepta i plana snimanja izrade filma što uključuje snimanje, montažu te postprodukciju slike i zvuka. Kao i do sada funkcionirat će kao mali produkcijski studio gdje su polaznici autori, scenaristi i redatelji, a voditelj radionice producent. Budući da se ove godine obilježava 60. godina Festivala igranog filma u Puli tema radionice bit će "Metafilm", odnosno stvaranje filma, film u filmu, odnos ljudi prema filmu, dogodovštine iz Arene...

Sedmodnevnu Radionicu predprodukcije pod nazivom "Razvoj ideje i Scenarij" vodit će od 31. svibnja do 6. lipnja Igor Bezinović, redatelj i filmski pedagog. Polaznici će se na njoj upoznati s važnosti odabira i oblikovanja ideje, osnovnim principima za uspješno strukturiranje filmskog sinopsisa kao temeljnog sredstva za izražavanje i razvijanje filmske ideje te osnovnim načelima pisanja scenarija, njegovim težištima, problemima i kvalitetnoj razradi.

Uslijedit će Radionica snimanja koju će od 7. do 14. lipnja voditi Kristijan Burlović. Ona će se sastojati od teorijskog dijela s predavanjem o tehničkim dijelovima i mogućnostima kamere, kompoziciji i naraciji kadra, tonu i njegovom snimanju te praktičnog. Za Radionicu montaže zakazanu za period od 15. do 29. lipnja bit će zadužen Ivan Štifanić, koji će održati predavanje o jeziku i tehnologiji montaže te pomagati polaznicima u montaži. Poslije stvaranja grubog i finog reza on će održati i predavanje o postprodukciji slike te postprodukciji tona.

Svi zainteresirani mogu saznati više o radionici i prijaviti se na web stranicama Festivala igranog filma u Puli:

Pula Film Festival - službena stranica

festival radionica pula film festival pff pulska filmska tvornica izrada filma metafilm


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?