Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

James Ivory stigao u Pulu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 13.07.2011. / Autor: Moj Film James Ivory stigao u Pulu

Na 58. Festival igranog filma u Puli stigao je veliki američki redatelj James Ivory, kojem je ove godine posvećena festivalska retrospektiva. Ivory će večeras (srijeda, 13. srpnja) u 21.30 na pulskom Kaštelu osobno predstaviti svoj film Bijela grofica s Ralphom Fiennesom i Natashom Richardson.

U subotu, 16. srpnja održat će konferenciju za medije s početkom u Festivalskom centru 13.15, a te večeri biti će mu tijekom svečanog otvaranja u Areni uručena i Zlatna Arena za životni doprinos filmskoj umjetnosti. Konačno, u nedjelju, 17. srpnja u 19 sati održat će razgovor s publikom nakon projekcije svog filma Bostonci kojim se zaključuje njegova retrospektiva u Puli. Osam filmova iz retrospektive gostovat će u Zagrebu u Art-kinu Metropolis MSU od 17. srpnja.

Bijela grofica
Prizor iz filma "Bijela grofica"

Filmovi Jamesa Ivoryja osvojili su šest Oscara i velik broj festivalskih nagrada, a on je tri puta nominiran za Oscara te nagrađen Srebrnim lavom za najbolju režiju. James Ivory s Indijcem Ismailom Merchantom 1961. utemeljio je produkcijsku kuću Merchant–Ivory, a kao scenaristica priključila im se spisateljica Ruth Prawer Jhabvala.

Filmovi će biti prikazivani u Kinu Valli, s iznimkom Bijele grofice koja će imati projekciju na pulskom Kaštelu, a biti će prikazana u Rijeci i Dubrovniku.

festival arena pula film festival pff zlatna arena msu art kino metropolis kino valli james ivory retrospektiva Kino Kaštel Bijela Grofica


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?