Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 04.04.2014. / Autor: Moj Film Four River Film Festival upoznaje Fresh Film Festival. Opet.

Irsko-hrvatska ljubavna filmska priča započela je prije tri godine kada su predstavnice Four River Film Festivala, međunarodnog festivala srednjoškolskog filma po prvi put posjetile irske kolege u drugom po veličini irskom gradu - Limericku. Od tada do danas, ljubav traje - kako su irski filmaši uvijek posebni gosti u Karlovcu, tako su i Karlovčani irske zvijezde, s obzirom da se diče titulom prvih internacionalnih gostiju Fresh Film Festivala.

Fresh Film Festival - međunarodni festival filmova djece i mladeži održava se u Limericku po 18. put i okupio je brojne filmaše iz Irske, Nizozemske, Amerike, Danske, Ujedinjenog kraljevstva i naravno, Hrvatske. Izuzev, Marije Ratković Vidaković, voditeljice Revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza i Ksenije Sanković, asistentice produkcije FRFF-a u Irskoj boravi i mladi uspješni filmaš, član Kinokluba Karlovac, Pavle Kocanjer. Dok Pavle sudjeluje na radionicama na zadanu temu urbanosti (jer je to i ovogodišnja tema festivala), posebno osmišljenima za mlade filmaše, Ksenija i Marija sudjeluju na sastancima u okviru Youth Cinema Network-a, posebne mreže posvećene filmskom stvaralaštvu mladih koja je pokrenuta od strane medijskih pedagoga i organizatora filmskih festivala iz 12 zemalja upravo na posljednjem izdanju FRFF-a. Neke od ideja koje su se rodile u dosadašnjoj e-mail komunikaciji (poput osmišljavanja posebnog edukativnog programa za mlade festivalske organizatore) dalje će se na razini koncepta razvijati upravo u Irskoj.

Partnerstva poput ovog u svakom slučaju će učvrstiti status Four River Film Festivala, kao centralnog mjesta za srednjoškolski film u Hrvatskoj, regiji i svijetu i Karlovcu će donijeti još puno mladih filmaša i njihovih hrabrih filmskih ostvarenja. Prijave za ovogodišnju ediciju, još traju. Mladi filmski vunderkindi svoje radove mogu prijaviti on line do 15. travnja!

19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival održat će se ove godine u novom terminu - od. 17. do 21. lipnja, a organizatori - Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac pripremili su brojna iznenađenja.

filmska revija mladeži four river film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?