Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 02.05.2014. / Autor: Moj Film Four River Film Festival predstavljen na Teen International Film Festivalu

Od 22. do 26. Travnja u Istanbulu je održan Teen International Film Festival ili popularni TISFEST - filmski festival s raznolikim programom i konkurencijom kratkih filmova za mlade autore. Nema ograničenja u smislu tematike, no jedini je uvjet da autori budu u dobi od 13 do 19 godina. Festival je međunarodnog karaktera, pa je tako Istanbul prošli tjedan bio popularno mjesto za sve srednjoškolske filmaše. Na njemu su sudjelovali poznati stručnjaci iz Turske i inozemstva, a mladi autori imali su priliku razgovarati, razmjenjivati ideje i dogovarati nove suradnje. Tijekom pet dana trajanja, održavane su i različite radionice i posebne projekcije, a između ostalih, predstavljen je i jedan od najvećih festivala srednjoškolskog filma u Europi - karlovački Four River Film Festival, koji već sedmu godinu za redom zajedničkim snagama organiziraju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.

Four River Film Festival u Istanbulu su predstavili dugogodišnji članovi organizacijskog tima - Svjetlana Višnić i Zlatko Novaković.

Imali smo privilegiju sudjelovati na trećem  izdanju TISFEST-a, karlovačkog festivalskog brata u Turskoj. Pet dana festivala u Istanbulu prošlo je u gledanju najboljih 45 od prijavljenih 250 filmova iz svih dijelova svijeta te u druženju i razmjeni iskustava s filmskim kolegama i medijskim pedagozima. Srdačna suradnja gostoljubivih domaćina 'zapečaćena' je filmom - film snimljen na radionici prijavljen je i na Four River Film Festival tako da se, uz malo sreće, s prijateljima iz Turske vidimo uskoro!

zaključili su Svjetlana i Zlatko.

I FRFF i TISFEST članovi su Youth Cinema Network-a, odnosno mreže posvećene filmskom stvaralaštvu mladih i upravo suradnje i predstavljanja poput ovih potiču što veću i bolju fluktuaciju mladih filmaša i njihova radova. Tako je FRFF ove godine već predstavljen na festivalima u Španjolskoj i Irskoj, a u nekoliko par mjeseci očekuju se suradnje i sa festivalima iz Italije, SAD-a, Makedonije...

U svakom slučaju, ovakvim akcijama iz godine u godinu se povećava i broj prijavljenih filmova na karlovačku manifestaciju, te ona postaje uistinu omiljena destinacija svim mladim filmašima. Već sad je potvrđeno sudjelovanje brojnih međunarodnih gostiju na ovogodišnjem izdanju, tako da će Karlovac od 17. do 21. lipnja biti drugo ime za srednjoškolsko filmsko stvaralaštvo - u Hrvatskoj, u Europi, u svijetu!

festival hrvatski filmski savez hfs kinoklub karlovac four river film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?