Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmski tjedan s Irenom Škorić

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 08.04.2010. / Autor: Moj Film Filmski tjedan s Irenom Škorić

Hrvatskim su filmskim arhipelagom zapuhali neki novi vjetrovi, a jedna od predvodnica ženskih snaga svakako je mlada redateljica Irena Škorić.

U svijet filma zakoračila je već u srednjoj školi, a do današnjeg je dana stasala u ozbiljnu i respektabilnu redateljicu, ponosnu vlasnicu više od trideset nagrada i priznanja s brojnih domaćih i međunarodnih festivala. Njen najtrofejniji uradak, kratki igrani film Rastanak, zahvaljujući kojem je napokon izašla iz sjene te pobudila zanimanje šire javnosti,  zasluženo nosi epitet najnagrađivanijeg kratkometražnog hrvatskog filma, u svojoj je festivalskoj turneji proputovao cijeli svijet - od San Sebastiana, Montpelliera, Varšave, Rima pa sve do Worldfesta i Rio de Janeira - a bio je i hrvatski predstavnik za nagradu Studentski Oscar koji dodjeljuje Američka filmska akademija. No, kako interes za njega ne jenjava, tako na Ireninu adresu stalno stižu pozivnice za nove festival pa je tako njegova posljednja stanica bio festival u Casablanki u Maroku gdje je bio uvršten u službenu konkurenciju.

IRENA ŠKORIĆ
IRENA ŠKORIĆ OSVOJILA JE NAGRADU PUBLIKE NA ZAGREBDOXU

Iako Irena muku muči s rak-ranom domaće produkcije, mršavim ili bolje rečeno nikakvim financijama, radi punom parom te niže uspjeh za uspjehom. Najsvježiji je, u jakoj konkurenciji od čak 65 filmova, nagrada publike na Zagrebdoxu za najnoviji uradak iz njene dokumentarističke radionice, film Sudbina broja 13, koji prati „život“ legendarnog zagrebačkog tramvaja, ukletog Holandeza, što u iščekivanju bolnog kraja u rezalištu luta ulicama, kao simbola jedne nevidljive Hrvatske koju je tranzicijsko vrijeme odbacilo na marginu.

SUDBINA BROJA 13
SCENA IZ FILMA "SUDBINA BROJA 13"

Budući da je simpatična trinaestica osvojila simpatije gledatelja i uzburkala javnost, potaknula je također brojne upite kada će Sudbina broja 13 ponovno gostovati na nekom filmskom platnu, što je između ostalog  bila i iskra inicijative za organizacijom Filmskog tjedna s Irenom Škorić, koji je sa zadovoljstvom na sebe preuzelo kino Grič gdje će se od 13. do 17. travnja odvrtjeti svi – njih 10 – njeni najvažniji i nagrađivani filmovi.

RASTANAK
SCENA IZ FILMA "RASTANAK"

U sklopu filmskog tjedna Irena će gledatelje počastiti i jednom poslasticom – premijerom svojevrsnog nastavka Rastanka, igranim filmom Demon iz Kragujevca, u kojem naslovne uloge igraju Slaven Knezović i Stjepan Perić koji je na rasporedu u subotu 17. travnja. Sve projekcije počinju u 20 sati.

13.04. UTORAK

TI MENI, JA TEBI! –dokumentarni

POD NADZOROM –kratki igrani

14.04. SRIJEDA

P.M. –dokumentarni

15.04. ČETVRTAK

ON/ OFF - igrano-eksperimentalni

WORK IN PROGRESS -dokumentarno-eksperimentalni

MOJIH RUKU TRAG – dokumentarni

RIBANJE i VATRA , VODA, BRAŠNO –gastronomski dokumentarac

16.04. PETAK

RASTANAK –kratki igrani

SUDBINA BROJA 13 –dokumentarni

17.04. SUBOTA

DEMON IZ KRAGUJEVCA –kratki igrani-Rastanak -premijera

SUDBINA BROJA 13 – dokumentarni

Više informacija možete pronaći na www.irenaskoric.com

Irena Škorić dokumentarci kino grič grič


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?