Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmovi Von Triera i Havela u Puli

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 05.07.2011. / Autor: Moj Film

Melankolija
Prizor iz filma "Melankolija"

Međunarodni program Europolis-Merdijani 58. Festivala igranog filma u Puli kompletiran je s još jednim filmom s ovogodišnjeg Festivala u Cannesu i jednim s Festivala u Karlovym Varyma, te će se tako ove godine u tom programu naći ukupno 22 naslova.

Iz Cannesa stiže "Melankolija" danskog redatelja Larsa Von Triera u kojoj u glavnim ulogama nastupaju Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg i Kiefer Sutherland. Za ulogu djevojke Justine koja se otuđila od obitelji na vlastitu vjenčanju, a sa sestrom Claire ponovo je zbliži mogućnost skore propasti svijeta, Kirsten Dunst dobila je u Cannesu nagradu za najbolju glumicu.

Odlazak
Prizor iz filma "Odlazak"

Publika Pulskog festivala imat će priliku vidjeti i češku humornu dramu "" češkog pisca i državnika Vaclava Havela, koja će međunarodnu premijeru imati u Karlovym Varyma. Glavni je lik nekoć visokopozicionirani političar koji broji zadnje dane u službenoj vili, a dok pakira stvari, njegov se svijet ruši.

U novom programu Puladok u kojem se prikazuju filmovi vezani za povijest Festivala igranog filma u Puli i hrvatskog filma biti će prikazana 3 dugometražna dokumentarca: "Pod udarom cenzure" Silvia Miroščiničenka u kojem o cenzuri u Hrvatskoj u vrijeme socijalističke Jugoslavije, uz inserte iz filmova, govore brojni cenzurirani redatelji te filmski povjesničari i kritičari; "Cinema Komunisto" beogradske redateljice Mile Turajlić, nagrađivana filmska priča o Titovu kinooperateru, usponu i padu Avala filma, žanru partizanskog filma i Pulskom festivalu; te "Ena" Jakova Sedlara o filmskoj i kazališnoj karijeri glumice Ene Begović, s velikim brojem inserata iz njenih uloga i izjava onih koji su s njome surađivali.

festival arena Lars Von Trier Melankolija nagrade pula film festival pff pula Melancholia Vaclav Havel odlazak Pod udarom cenzure Puladok Cinema Komunisto Ena


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?