Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Filmom "Posljednja ambulantna kola Sofije" otvoren 10. Liburnia Film Festival

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.08.2012. / Autor: Moj Film Filmom "Posljednja ambulantna kola Sofije" otvoren 10. Liburnia Film Festival

U ičićanskoj lučici sinoć je svečano otvoren 10. Liburnia Film Festival. Nakon svečanosti otvaranja prikazan je film Posljednja ambulantna kola Sofije bugarskog redatelja Ilana Meteva, nastao u hrvatskoj produkciji. U drugom su programskom bloku prikazani filmovi Gospođa Vladlena redateljice Nede Radić i Oblak redatelja Miroslava Sikavice. Projekcije je pratilo čak 600-njak gledatelja.

Festival je otvorio izvršni direktor LFF-a Igor Bajok riječima:

10. LFF donosi mnoge novitete, te smo njime učinili iskorak u odnosu na prethodna izdanja festivala. Ono što je ostalo isto od 2003. godine jest da vam krajem kolovoza donosimo najbolje od domaće produkcije dokumentarnog filma, a vjerujem da je opuštena atmosfera jedna od posebnih draži ovog festivala kroz cijelo to vrijeme. Rekao bih još samo da smo svi mi zajedno, i publika i autori i oni koji podržavaju festival, na neki način vlasnici LFF-a

Oliver Sertić, Siniša Juričić
Oliver Sertić, Siniša Juričić

Na pozornici mu se potom pridružio direktor festivala Oliver Sertić:

Ove je godine u konkurenciji 12 filmova, koje smo odabrali nakon više od 50 pogledanih filmova. Sedam ćemo filmova prikazati izvan konkurencije. Pohvalio bih sjajnu ekipu koja je omogućila da se s nama družite ova četiri dana, s posebnim naglaskom na volontere.

Posljednja ambulantna kola Sofije: Trailer

Prvi se od gostiju festivala publici obratio Siniša Juričić, producent Nukleus filma koji je predstavio Posljednja ambulantna kola Sofije:

S ekipom hitne pomoći iz Sofije koju ćete u ovom filmu upoznati, proveli smo 70 dana. Ta je ekipa posebna po tome što – uistinu radi svoj posao. Doktor ima plaću od samo 300 eura, ali usprkos tome što se cijeli zdravstveni sustav raspada, on i njegova ekipa rade izvrsno. Film je prije par dana proglašen najboljim filmom 13. Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu, a predstoji nam da ga prikažemo u Zürichu i Lisabonu.

Igor Bajok, Miroslav Sikavica
Igor Bajok, Miroslav Sikavica

Film OBLAK predstavio je redatelj Miroslav Sikavica:

Film je nastao iz naše potrebe da se angažiramo nakon eskalacije maloljetničkog nasilja na zagrebačkim ulicama 2008. godine. Počeli smo ga snimati dva mjeseca nakon što je nastradao Luka Ritz, iza vrata njegovih roditelja, prijatelja i djevojke. U filmu nema spomena medijskoj halabuci koja je pratila slučaj Ritz. Rađen je vrlo iskreno

Publika 10. LFF
Publika 10. Liburnia Film Festivala

Danas, 30. kolovoza, bit će prikazani filmovi L.E.F., Nasljeđa i Kralj koji je nedavno nagrađen na Vukovar Film Festivalu i Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu, te Krasotica večeri i Nije ti život pjesma Havaja. Večer će završiti uz nastup srpskog Vj/Dj dvojca Bebop&Rocksteady. Prvi programski blok počinje u 20.30, drugi u 22.45, a koncert je zakazan nešto iza ponoći.

dokumentarni festival liburnia film festival lff Oblak posljednja ambulantna kola sofije


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?