Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Film se opet vratio u Karlovac i napravio pravu eksploziju oduševljenja

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 13.09.2012. / Izvor: HFS Film se opet vratio u Karlovac i napravio pravu eksploziju oduševljenja

Znanstvenik s kemijskim priborom na pozornici, veseli Dukatino tik do glavne koordinatorice Revije i Festivala Marije Ratković- Vidaković i tajnice HFS-a, Vere Robić - Škarice označili su početak 17. Filmske revije mladeži & 5. Four River Film Festivala.

Kada je poznati karlovački glumac i TV voditelj Marinko Leš izašao na pozornicu svi su znali da je pred na redu prva natjecateljska projekcija. Svim posjetiteljima naglasio je koliko je ponosan što je u njegovom rodnom gradu kino ponovno oživjelo. "Po prvi puta u pet godina koliko se Revija i Festival održavaju u Karlovcu, dio programa ove manifestacije održavat će se tamo gdje i dolikuje- u pravom kinu." Nakon prošlogodišnjeg "prvog puta" u kinu Edison, kojeg su Karlovčani posjetili samo na otvaranju Revije i Festivala, ove godine djeca će u programu Filmski 5+ uz Dukatino puniti redove kina sva četiri festivalska dana dok će srednjoškolci još uvijek tradicionalno pratiti natjecateljski program u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Four River Film Festival

Nakon samo par rečenica voditelja Marinka Leša kemijske reakcije očito su izmakle kontroli. U kino dvorani nestalo je struje, projekcija foršpana i videa o pripremi festivala nije uspjela no ekipa festivala pokazala je da jespremna na sve izazove pa i kemijske te nastavila dalje.

O sve većoj popularnosti Revije i Festivala u Hrvatskoj, ali i u svijetu govori broj prijavljenih filmova, kojih je ove godine bilo 288. Njih 67 borit će se u četiri kategorije za 11 nagrada. Na ove brojke najponosnije su i one najzaslužnije za održavanje Revije i Festivala. Marija Ratković- Vidaković i Vera Robić- Škarica jedva su dočekale stat na pozornicu i pozdraviti sve okupljene. "Prije 13 godina organizirana je Filmska družina I Marija je tada u Gimnaziji bila učenica. Tada je počela moja kemija s Karlovcem", kazala je Vera Robić- Škarica te dodala da je očito taj (ne)sretni broj 13 uz sve kemijske pokuse izazvao poprilično kaotičan početak Revije i Festivala. Na Mariji i Veri je samo ostalo primiti vrpcu s jedne strane i škare prepustiti članici malog žirija, prošlogodišnjoj dobitnici Grand Prixa, Sari Pedersen. Samo jedan rez filmske vrpce škarama i 17. Filmska revija mladeži i 5. Four river film festival otvoreni su!

Four River Film Festival

Iza nas je već jedna natjecateljska projekcija, a ispred nas tri dana bogatog filmskog sadržaja. Danas, 13.rujna filmoljupci imaju priliku pogledati tri projekcije natjecateljskog programa, a najmlađi će kao i proteklog dana moći uživati u novoj Andersenovoj bajci u programu Filmski 5+ uz Dukatino u kinu Edison u 10 i 30 sati. Dan se završava popratnim programom Nekad laureati Revije, a danas? na Starom gradu Dubovcu i to prikazivanjem autorskih radova bivšeg člana Kinokluba Karlovac, a danas redatelja u usponu Daria Lonjaka. Kao i svake godine, svaki dan zavrašava se glazbenim programom.

Svečano otvaranje Revije i Festivala je iza nas! Epruvete, tikvice i ostali kemijski pribor spremni su za slijedeća tri dana filmskog kemijanja na već poznatim festivalskim lokacijama!

Službena stranica Festivala i Revije

festival revija hrvatski filmski savez hfs kinoklub karlovac filmska revija mladeži kino edison four river film festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?