Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih - kruna filmske mreže Revije i Festivala!

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 28.08.2013. / Autor: Moj Film Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih - kruna filmske mreže Revije i Festivala!

Nadamo se da ste pripremili žute majice jer na pomolu je 18. filmska revija mladeži i 6. Four River Film Festival - nacionalni i internacionalni filmski spektakl koji će se održati od 11. do 14. rujna ove godine u Karlovcu. Po sedmi put organiziran pod budnom palicom Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac ova tvornica filma ne gubi na snazi već raste i širi svoju mrežu, sada snažniju nego ikada prije.

Kao i inače srednjoškolski će filmoljupci i ove će godine koristiti sve svjetske jezike i pisma, a svoja će iskustva imati priliku izmijeniti i putem drugog Europskog seminara o filmskom stvaralaštvu mladih od 09. do 12. rujna. Prošlogodišnji domaćin Seminara i priznatog North Youth Film Festivala, norveški grad Tromso štafetu je ponosno predao Karlovcu koji ju je objeručke prihvatio krenuvši ambiciozno u organizaciju programa Seminara. Tako će dva dana prije samog početka Revije i Festivala, Karlovac dobrodošlicu poželjeti sudionicima Seminara, čiji su ovogodišnji fokus filmski festivali posvećeni stvaralaštvu mladih. Na taj način sudionici Seminara imaju prva dva dana svoj mir i apsolutno se mogu usredotočiti na rad, dok se posljednja dva dana mogu upoznati, kako s mladim autorima, tako i s njihovim voditeljima koji će posjetiti Reviju i Festival. Na Seminaru će sudjelovati po jedan predstavnik 18 europskih filmskih festivala koji u sebi sadržavaju segment filmova mladeži ili su u potpunosti posvećeni filmovima mladeži, a svi oni dolaze iz ni manje ni više nego dvanaest europskih zemalja - od susjedne nam Srbije i Italije do daleke Rusije i Norveške.

Na Seminaru će sudjelovati i medijski pedagozi iz zemalja u kojima je filmsko stvaralaštvo mladih posebno aktivno - Belgije, Danske, Grče, te zemlje domaćina, kao i predstavnici uspješnih europskih filmskih družina. Svojim će znanjem obogatiti cjelokupni sadržaj te se tom prilikom fokusirati na festivalsku problematiku filmskog stvaralaštva mladih uklopljenu u pet tema samog Seminara:

  • Kako poboljšati suradnju među filmskim festivalima posvećenim filmovima mladeži?
  • Program festivala mladeži kao platforma za nastavu medijske kulture
  • Značaj festivala za lokalne sredine u kojima se isti održavaju
  • Kako filmski festival mladeži možemo učiniti sponzorski interesantnim?
  • Koja je dodana vrijednost filmskih festivala (dodatni programi, slobodno vrijeme sudionika i sl.)?

Seminar uključuje pojedinačne prezentacije svih sudionika, rad u grupama na gore navedene teme, te okrugli stol kojim će se cijeli Seminar zaključiti. Ovakva okupljanja u internacionalnom okruženju uvijek su inspiracija za nova kreativna rješenja, napredak u radu te izvrsna platforma za razmjenu iskustava.

Europski seminar o filmskom stvaralaštvu mladih podupire Mladi na djelu, program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine.

festival filmska revija mladeži four river film festival seminar


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?