Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Europska unija prijatelj 60. Pula Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 28.03.2013. / Autor: Moj Film Europska unija prijatelj 60. Pula Film Festivala

Festival igranog filma u Puli ove godine slavi visoku 60. obljetnicu. Od davne 1953. godine kada je održana prva smotra filmova u Areni, Festival je evoluirao u neizostavni i prepoznatljivi element pulske turističke ponude bez kojeg Pula ne bi bila ono što jest - uistinu filmski grad. Prošle godine Festival je posjetilo rekordnih 78 300 posjetitelja, a ove godine s obzirom na jubilej očekuje se i veći broj gledatelja.

Povodom 60. obljetnice Festival igranog filma u Puli pokrenuta je višemjesečna promotivna kampanja. Koncept i rješenje vizualnog identiteta i kampanje potpisuje Studio Sonda iz Poreča, a polazi od neosporne činjenice da su slavljenici 60. rođendana Film, Publika, Festival i Pula. Na Festivalu, tom točnom „mjestu gdje treba biti“, ispunjavaju se ljetne želje i stvaraju zapisi u trajnom pamćenju.

Promotivna Kampanja započela je 7. ožujka u Puli kada je predstavljena „kutija želja“ - kutija koja sadržava ekran na kojemu su upaljene virtualne svjećice, te putem aplikacije koja slikovno obilježava sam čin gašenja svjećica, fotografira se pojedinačan trenutak puhanja, a fotografije postavljaju na internetsku stranicu www.pulafilmfestival.hr. Na taj način lica ljudi koja oduvijek sačinjavaju identitet Festivala igranog filma, dobivaju svoju „doslovnu“ dimenziju ali i trajnu uspomenu.

U Europskom domu u Zagrebu danas je predstavljen prvi dio Međunarodnog program Europolis 60. Festivala igranog filma u Puli koji će se održati od 13. do 27. srpnja ove godine na Kaštelu i u Kinu Valli. Prijatelj ovogodišnjeg festivala biti će Europska unija, te će se dugometražnim i kratkim igranim filmova u izboru umjetničkog ravnatelja Festivala Zlatka Vidačkovića publici predstaviti kinematografije svih 27 zemalja članica EU. I ove godine dogovorena su gostovanja tog programa na Dubrovačkim ljetnim igrama, ljetnoj pozornici art-kina Croatia u Rijeci, Ljetnom kinu Tuškanac i u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Prema najavi umjetničkog ravnatelja, biti će premijerno prikazani francuski triler U kući (Dans la maison) Françoisa Ozona, talijanska drama Ja i ti (Io e te) Bernarda Bertoluccija, njemački povijesni Ludwig II redateljice Marie Noelle i redatelja Peter Sehr, britanski triler Žrtveno janje (Scapegoat) Charlesa Sturridgea, talijanska ljubavna drama Najbolja ponuda (La migliore offerta) Giuseppea Tornatorea i francusko-talijanski kriminalistički triler Stražar (Le guetteur) Michelea Placida. Predstavljeno je i prvih sedam kratkih europskih filmova. Druga polovica Međunarodnog programa će biti objavljena nakon Festivala u Cannesu.

Ravnateljica festivala Zdenka Višković-Vukić najavila da će „kutija želja“ s virtualnim svjećicama uskoro iz Pule krenuti na hrvatsku turneju, od Zagreba, Osijeka i Zadra do Poreča i Rijeke.

festival pula film festival pff Zdenka Višković-Vukić Zlatko Vidačković


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?