Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Edukacija na LFF-u: Radionice, predavanja, case study

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.08.2014. / Autor: Moj Film Edukacija na LFF-u: Radionice, predavanja, case study

Festival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival nastavlja s educiranjem o dokumentarnom filmu, ove godine kroz čak četiri besplatna edukacijska programa, za djecu, filmske amatere, profesionalce i ostalu zainteresiranu publiku.

Prvi put snimam

Od 27. do 30. kolovoza polaznici radionice za filmske amatere "Prvi put snimam" koju u Ičićima izvodi Filmaktiv iz Rijeke u četiri će sata dnevno (od 10:30 do 12:30 i od 15:00 do 17:30) naučiti osnove znanja i vještina potrebnih za izradu kratkog dokumentarnog, namjenskog ili eksperimentalnog filma, a realizirat će se i zajednički kratki dokumentarni film koji će biti prikazan u subotu, u elitnom terminu dodjele nagrada i zatvaranja festivala. Prijave i dodatne informacije: filmaktiv@filmaktiv.org. Broj polaznika je ograničen.

Filmska početnica: Što čujemo o filmu?

Za najmlađe, djecu do 10 godina, organizirana je radionica Filmska početnica: Što čujemo o filmu?, u suradnji s Restartom iz Zagreba. U četvrtak, petak i subotu, 28., 29., i 30. kolovoza, od 19:00 do 20:00 sati u u Ičićima, Ana Hušman i Tomislav Domes djeci će pojasniti koja je uloga zvuka u filmu. Polaznici će korištenjem opreme za snimanje zvuka i programa za video montažu zajedno s voditeljima ozvučiti jednu video snimku. Prijave i dodatne informacije info@liburniafilmfestival.com.

Case study dokumentarca "Gangster te voli"

U petak 29. kolovoza u 17:30 u Taverni "Triestina" u Ičićima festivalska i ina publika imat će jedinstvenu priliku zaviriti "iza kamere" hrvatskog dokumentarnog hita "Gangster te voli" redatelja Nebojše Slijepčevića, kroz case study filma. "Gangster te voli" humoristični je dokumentarac o bračnom posredništvu u Imotskoj krajini. Prikazan je na gotovo 40 međunarodnih festivala gdje je osvojio 9 nagrada. O nastanku filma, od ideje do realizacije, o snimanju s malenom ekipom i početnim minimalnim budžetima, o koprodukcijama, uspjesima, problemima i još koječemu, govorit će dvoje najzaslužnijih, redatelj Nebojša Slijepčević i producentica Vanja Jambrović. Ulaz na case study je besplatan i slobodan!

Autorska analiza filma za profesionalce

Za filmske profesionalce u petak 29. kolovoza u Taverni "Triestina" u 15 sati bit će organizirana autorska analiza dokumentarnog filma, svojevrstan kružok u kojemu se s autorom filma i publikom razgovara o kvalitetama i nedostacima pojedinih filmova kako bi se taj - ili neki budući film autora/autorice - mogao efikasnije 'spakirati' za međunarodnu promociju. Voditelj je Nebojša Slijepčević iz Restarta a analiza je zatvorena za javnost.

Liburnia Film Festival održava se u lučici u Ičićima pored Opatije, ove godine po 12. put, od 26. do 30. kolovoza, u svojom dobro poznatom ležernom duhu.

U pet festivalskih dana, u dva večernja slota, publika će - besplatno - gledati selekciju najboljih recentnih hrvatskih doksa na jednom mjestu, sveukupno 25 filmova iz 2013. i 2014. godine. Bit će tu i umjetničkih i socijalno angažiranih filmova, dokumentaraca o životinjama, zatvorenicima, prijateljstvima, ili poznatim osobama.

radionica liburnia film festival case study


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?