Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Drugi dan 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 19.06.2014. / Autor: Moj Film Drugi dan 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

Iza nas je i drugi dan 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala.  Od 9:30 sati ujutro, kada je započeo, do sitnih noćnih sati trajao je dan tijekom kojeg su svi posjetitelji mogli uživati u projekcijama natjecateljskih filmova, kupanju na Korani te večernjem programu koji je poslužio kao uvertira u nogometnu groznicu.

Na prvoj projekciji natjecateljskog programa u 9:30 sati u hramu karlovačkog kulturnog života - GK Zorin dom, prikazani su filmovi iz Hrvatske, Ukrajine, Velike Britanije, Nizozemske, Brazila, SAD-a te susjedne nam BiH, nakon čega su se gledatelji uz filmskog kritičara Boška Piculu, člana selekcijske komisije, mogli upoznati s autorima filmova koji su s publikom podijelili svoja iskustva sa snimanja filmova.

Drugi dan 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

Na drugoj projekciji u 11:30 sati mladi srednjoškolci iz Hrvatske, Makedonije, Belgije, Nizozemske, Švedske, Armenije i Slovenije još su jednom doprinijeli širenju međunarodne filmske mreže te podijelili svoje dojmove s okupljenima, a nakon pauze za ručak počela je treća projekcija natjecateljskog programa, jednako bogata kao i prethodne dvije.

Nakon vremena provedenog u Zorin domu gosti su se preselli na obalu rijeke Korane gdje su vrijedno radili na snimanju svojih v - logova. Video dnevnici na temu 'Karlovac – grad za mlade' i 'Četiri Karlovačke rijeke – što nam sve mogu ponuditi?' je izvrstan projekt koji će očima svakog filmaša zasebno prikazati grad Karlovac te samim time poslužiti kao promocija ovog bisera na samom raskrižju puteva te uvelike pomoći Turističkoj zajednici u njegovoj popularizaciji.

Filmoljupcima sedme umjetnosti nikada dosta pa je tako navečer već tradicionalno održan večenji program, ovog puta na najpopularnijem ljetnom okupljalištu na rijeci Korani, Foginovom kupalištu.

Drugi dan 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

Domaćica večeri bila je glumica Amanda Prenkaj koja je na žuti (a ne crveni) tepih Revije i Festivala izvela sve autore s projekcija od jučerašnjeg dana. Isprva zbunjeni, no potom okuraženi, svi su se vrlo brzo snašli u centru žute pozornornosti i pod bljeskalicama foto aparata.

Gledatelji su pak večer pod zvijezdama počeli projekcijom filma mlade Maide Srabović, akademske montažerke i njezinim animiranim filmom 'Lady Akra Šimšiš' s kojim je odnijela lovorike na Reviji u Zadru prije točno deset godina. U sklopu programa Nekada laureati Revije i Festivala, a danas? prikazana je i Maidina trenutna uspješnica koja govori o propasti jedne kvartovske videoteke - film u režiji Davida Knapca 'Trajna posudba'. S Maidom je uoči projekcije napravljen i mali razgovor, koja je mladim filmašima zaželjela puno sreće u njihovim budućim zanimanjima, neovisno o tome da li će imati veze sa filmom.

Nakon prošlosti, publika se vratila u sadašnjost. Nažalost, zbog tehničkih poteškoća organizatori nisu bili u mogućnosti prikazati najavljeni film Mihe Hočevara „Idemo svojim putem“, no zamjena je vrlo brzo nađena i to veoma praktična, kao svojevrsna uvertira nogometnoj utakmici koja je uslijedila.  Na velikom platnu prikazan je dokumentarni film „Kelti“ Đure Gavrana koji je tematikom vezan za živopisne navijače iz Svetog Trojstva. Iako duboko koncentrirani na filmsku umjetnost organizatori ovog puta nisu zaboravili niti na nogomet pa su gledatelji nakon filma ostali u istim pozicijama uživajući u izravnom prijenosu utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Kamerun.

Drugi dan 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala

Danas nam predstoji još bogatiji filmski sadržaj. Tako jutro već tradicionalno prolazi u znaku projekcija natjecateljskog programa, dok je poslijepodne rezervirano za edukacijski program namijenjen srednjoškolcima i njihovim mentorima sačinjen od niza radionica i predavanja. Gosti će imati priliku sudjelovati na radionici snimanja zvuka, animacije iz kuta, animirano - dokumentarnog filma te plesnog filma. Osim toga organizatori su osmisli i koncept predavanja koji u centar svoje pozornosti stavljaju Happy plesni film, putovanje na filmu te samo pedagogiju unutar istoga.

Predah nakon napornog dana svi će večeras potražiti na rijeci Dobri, na kupalištu Grdun, uz program Nekada laureati Revije i Festivala, a danas? s Lukom Hrgovićem te dokumentarni film „Isključeni“, američke redateljice Melody Gilbert.

karlovac filmska revija mladeži four river film festival đuro gavran Trajna posudba kupa Amanda Prenkaj maida srabović Lady Akra Šimšiš kelti Isključeni Melody Gilbert


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?