Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

DORF uz FIlm It Loud

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 30.01.2014. / Autor: Moj Film DORF uz FIlm It Loud

Osmi festival dokumentarnog rock filma - DORF 2014 održati će se od 06. do 09. ožujka 2014. u Vinkovcima, na rekordnih 7 lokacija. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u 3 programa - Regionalna/Međunarodna/Tajna povijest rocka, uz iznimno bogat popratni program.

Ovogodišnje izdanje festivala obilježeno je Film It Loud programom. Udruga ljubitelja filma RARE prošle godine je započela realiziranje projekta financiranog sredstvima pretpristupnih IPA fondova Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija, s partnerom Festival Cinema City iz Novog Sada. Jedna od aktivnosti je predstavljanje novih filmova iz matičnih država, pa će tako premijerno u Osijeku (04-06/02, Kino Urania), Vukovaru (18-20/02, Ružičkina kuća) i Vinkovcima (03-05/03, Gradsko kazalište) biti prikazano 5 filmova autora iz Srbije - "Krugovi", "Smrt čoveka na Balkanu", "Anplagd", "Dragan Wende-West Berlin" i "Silikonsko proleće".

O nagradi u regionalnoj selekciji na festivalu DORF 2014 će odlučiti žiri u sastavu Ines Pletikos, predsjednica, Damir Čučić i Petar Protić. Nagrada je i ove godine djelo Marije Miloševske, autorice iz Skopja. Već drugu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za najbolji scenario glazbenog dokumentarca. Natječaj je otvoren do 21/02/2014. 

Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2014. Tako će ove godine u Vinkovcima biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske, te nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom predstavljanjem nagrađenih radove sa prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva. U okviru projekta EDIT:Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH organizirane su strip i filmska radionica za učenike lokalnih osnovnih škola.

Službena stranica Festiala

festival DORF festival dokumentarnog rock filma film it loud


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?