Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

De Niro predsjednik žirija 64. filmskog festivala u Cannesu

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 08.01.2011. / Autor: Moj Film De Niro predsjednik žirija 64. filmskog festivala u Cannesu

Kako su najavili iz organizacije Filmskog festivala u Cannesu, stručnim žirijem će ove godine predsjedati glumac Robert De Niro. 

'Taksist'-De Niro je izjavio kako je počašćen ovim predsjedanjem na "jednom od najstarijih i najboljih" festivala u svijetu. Kao predsjedavajući deveteročlanog žirija, De Niro (suosnivač Tribeca Film Festivala) pomoći će pri odlučivanju ovogodišnjeg dobitnika canneske Zlatne palme koji će se održavati od 11. do 22. svibnja. 

Osnivač njujorškog i katarskog Tribeca festivala, De Niro je izjavio da "osjeća veliku zahvalnost prema filmskim žirijima koji predstavljaju važnu ulogu u izboru filmova koji su zastupljeni u svijetu filma na najvišoj razini" i pritom dodao - "ovakvi festivali spajaju internacionalnu filmsku zajednicu i imaju trajan kulturološki utjecaj". 

Robert De Niro, inače dobitnik Oscara 1975. za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu 'Kum 2', te za najbolju mušku ulogu u filmu 'Podivljali bik' oz 1981. godine do sad je u Cannesu osam puta promovirao svoje filmove.  

Dva filma u kojima je De Niro igrao uloge su dobitnici Zlatne palme, 1979. godine Taksist Martina Scorsesea i deset godina kasnije Misija Rolanda Joffea. 

Najnoviji film u kojem je Robert De Niro u jednoj od glavnih uloga je Dozvola za male Fockere a koji trenutno igra u hrvatskim kinima, u distribuciji Blitz Film&Video. 

Film je treći tjedan na vrhu američkog Box Officea. 

M.Š/CFF

film festival box office Martin Scorsese Robert de Niro zlatna palma cannes filmski žiri filmovi dozvola za male fockere taktist misija


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?