Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

Abeceda filma u kinu Valli

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 22.09.2011. / Autor: Moj Film Abeceda filma u kinu Valli

Pozivaju se učenici srednjih škola, studenti visokih učilišta, nastavnici u osnovnim i srednjim školama te sveučilištima, autori amateri iz filmskih i video udruga te osobe zainteresirane za dodatno obrazovanje iz filmske umjetnosti da se prijave na ciklus predavanja Abeceda filma, u organizaciji Homo cimenatographicusa, Pula Film Festivala i Kina Valli.

U listopadu 2010. godine započeo je ciklus predavanja u sklopu projekta Abeceda filma s temom Filmska izražajna sredstva. Predavanja su završena u ožujku ove godine, a odslušalo ih je 35 polaznika. S obzirom na izniman interes za predavanjima, ciklus predavanja Abeceda filma nastavlja se i ovog listopada s novom temom: Povijest filma I (1895-1930). Riječ je o 12 predavanja koja će se održavati dva puta mjesečno u Maloj dvorani Kina Valli s početkom u 19 sati.

Na ovogodišnjem programu polaznici će steći osnovna znanja o estetskom razvoju filmske umjetnosti od njezinih (pra)početaka do razdoblja pojave zvuka, odnosno znanja o konstituiranju poetike, retorike i stilistike ranog (primitivnog) i klasičnog (zrelog) nijemog filma, njegovih najznačajnijih tendencija i formacija.

Pula Film Festival poziva sve zainteresirane koji žele usvojiti najvažnije podatke, uputstva i objašnjenja o najrazličitijim problemima filma, mnogobrojnim i složenim komponentama filmskog medija i filmske umjetnosti, da se prijave na ovogodišnju Abecedu filma. Kotizacija za svih 12 predavanja iznosi 50 kn.

S obzirom da je broj polaznika ograničen, organizatori mole da se zainteresirani prijave što ranije kako bi osigurali svoja mjesta. Za prijave i dodatne informacije: marketing@kinovalli.net ili na tel. +385 (0)52 222 703.

predavanje pula film festival pff havc kino valli abeceda filma povijest filma


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?