Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

7. Vox Feminae posvećen mučenicama

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 29.10.2013. / Autor: Moj Film 7. Vox Feminae posvećen mučenicama

Nakon prošlogodišnjeg slavljenja ženske snage kroz superheroine, Vox Feminae Festival svoje sedmo izdanje posvećuje mučenicama. Festival  će se održavati od 14. do 19. studenog na brojnim lokacijama u centru Zagreba. Vox Feminae i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski program, promocije knjiga, izložbe, prezentacije, diskusije i nastupe glazbenica i DJ-ica.

U ovogodišnjem fokusu je propitivanje feminističkih teorija i praksi, te načina na koji se međusobno isprepliću, podržavaju, uključuju i poništavaju. Tako će se u sklopu festivala kroz panel diskusije predstaviti i sučeliti 20-ak inicijativa, djela i projekata iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Švedske.

U sklopu filmskog dijela festivala 17. studenog u Kinu Europa će se održati svečana hrvatska premijera novog filma redateljice Jasmile Žbanić "Za one koji ne mogu da govore". Na programu se također nalazi i 18 srednjometražnih i dugometražnih filmova, od kojih je pet naslova iz recentne produkcije, dok su ostali dio francuske i američke kinoteke ženskog stvaralaštva.

Za one koji ne mogu da govore: Trailer

Uz Kino Europu program festivala će se održavati u Galeriji Nova, Kulturno informativnom centru KIC, Prostoru Do, Knjižnici Bogdana Ogrizovića, književnom klubu  Booksa i klubu Funk.

Vox Feminae Festival već sedmu godinu za redom organizira neprofitna udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona, koja se bavi promicanjem angažiranih i kreativnih praksi žena na području umjetnosti, kulture, medija, civilnog društva i društveno odgovornog poduzetništva.

Autorica ovogodišnjeg festivalskog vizuala je akademska animatorica i ilustratorica Tea Stražičić, čiji rad je odabran na natječaj za izradu vizualnog rješenja na temu mučenice. Zadatak je bio temi mučenice pristupiti kroz povijesno i društveno nasljeđe i više ili manje uspješne pokušaje odmicanja suvremene žene iz te uloge. Tu temu istražuje i izložba Milijane Babić 'Tražim posao' koja će biti postavljena u Galeriji Nova, kao i knjiga Želimira Periša 'Mučenice' koja će se na dan otvaranja festivala predstaviti zagrebačkoj publici.

Službena stranica festivala

Kino Europa kic Vox Feminae Vox Feminae Festival


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?