Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival zatvaraju svoja vrata

NAGRADE I DOGAĐANJA / OBJAVLJENO: 21.06.2014. / Autor: Moj Film 19. Filmska revija mladeži i 7. Four River Film Festival zatvaraju svoja vrata

2 natjecateljske projekcije filmova, 8 radionica i potom zasluženi odmor uz nagradne video igre. Tako je izgledao jučerašnji dan do 21:30…tada je sve dobilo jednu drugu notu.

Zbog vremenskih (ne)prilika dodjela nagrada s Mrežnice se preselila u Zorin dom, ali to nije pokvarilo ugođaj, jer je večer zbog nekoliko stvari bila posebna. Nisu samo dodijeljene nagrade, nego smo i ponovno prošetali žutim tepihom te pogledali i posljednju projekciju natjecateljskog programa - onu plesnih filmova. Nakon 7 plesnih filmova koji su nas dobro uveselili, a jedan dio publike i rasplesali, krenuli smo na onaj najvažniji dio. 

Nagradu na najboljeg glumca osvojio je Danac Ferdinand Glad Bach glumeći u filmu "Neuobičajen", naših višegodišnjih gostiju- Station Nexta. Čini se da Danci jako dobro glume, jer je za najbolju glumicu prozvana Martina Hjejle iz Station Nexta za ulogu u filmu "Bombice od višnje". Nagradom za najboljeg redatelja okitili su se Leo Vitasović i Jozo Jozipović iz filmskog inkubatora Blank iz Zagreba i to za film "Teške boje" s kojim su već nekoliko puta osvajali nagrade. Najbolji snimatelj dolazi nam iz Karlovca. Pavle Kocanjer iz udruge Izvan fokusa sa spotom "Downcast Art- Face Without A Name" pokazao je kako barata kamerom i očito osvojio srca tročlanog žirija. Najbolji montažer dolazi nam pak iz Amerike, s Akademije znanosti i umjetnosti u Seattlu. Radi se o Hadleyu Hillelu koji je montirao film "Kolačići". Nakon ovih novopečenih nagrada uvedenih od ove godine, a koje su dodijeli članovi žirija mladih, mogli smo prijeći na već poznati dio Revije i Festivala- pobjednici u 4 kategorije, posebno u konkurenciji Revije i u konkurenciji Festivala.

19. filmska revija mladeži i Four river film festival

U konkurenciji Revije najbolji film slobodnog stila rađen je u Filmsko- kreativnom studiu Vanima iz Varaždina. "Mrtvoj drugarici XXX (kad u noći sve se smiri)" tako se pokazao najboljim u tom žanru, dok je među igranim filmovima pobedu odnio film "Hladnokrvno", grupe Elegy film iz Sesveta, Hrvatska. Nagradu za dokumentarac ove godine šaljem na sami jug Hrvatske. Film "On", Muškog učeničkog doma Dubrovnik zadovoljio je apetite žirija. Najbolji animirani film ove su godine napravili kreativci iz Foto kino video kluba Zaprešić. Film pod nazivom "Annabel Lee" Zaprešiću je donio još jednu pobjedu u nizu. U konkurenciji Festivala najbolji film slobodnog stila pod nazivom "Dobrodošli u Freakshow" napravio je samostalni autor Oskar Ott iz Austrije. Akademija znanosti i umjetnosti iz Seattla uz nagradu za najbolje montažera može se veseliti i nagradom na najbolji igrani film "Talk". Nagradu za najbolji animirani i najbolji dokumentarni film kući nose Armenci. Dokumentarac "Ljubavna priča" i animirani film "Nevidiljive granice", armenskog Manana Youth Centra može ići kući i više nego zadovoljna. Najboljim plesnim filmom proglašen je onaj kojim smo otvorili ovu svečanu večer- "Paola Di Rosa je happy" iz istoimene udruge iz Dubrovnika.

19. filmska revija mladeži i Four river film festival

Cijelu večer ipak se najviše čekalo proglašenje Grand Prixa. Slučajno ili ne, film "Pseudoevolucija" koji je osvojio srca žirija, a i gledatelja dolazi nam iz Brazila, iz ruku mlade autorice Alexandre Juruene.

karlovac filmska revija mladeži four river film festival žuta zastava Jordi El Mussol


Povratak na popis novosti u odabranoj kategoriji

Komentari (0)

Komentiraj članak
Kako biste komentirali članak, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Top Dvd

Top BluRay

Pretraži projekcije

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?