Moj Film na Facebooku Moj Film na Twitteru

O filmu

Zagreb Cappuccino (2014)

Zagreb Cappuccino

Žanr Drama
Godina 2014
Redatelj Vanja Sviličić
Preporuka korisnika
Sviđa mi se (
18
) Ne sviđa mi se (
1
)
Na DVD Na BluRay

Sinopsis

Zagreb Cappuccino priča je o dvije najbolje prijateljice, Petri i Kristini, djevojkama u ranim četrdesetima. Petra se razvodi i Kika dolazi iz Kölna u Zagreb pružiti joj utjehu i potporu. Kika, kozmopolitska party djevojka uči Petru kako nastaviti živjeti bez muža i obitelji. Uz nekoliko šalica kave i preko večernjeg izlaska upoznajemo njihove strahove, terete, njihovu samoću i nesigurnost.

Film info

Trajanje filma : 01:14:00 Distributer : 2i Film
Datum izlaska :   24. Srpanj 2014. U kinima od :   19.03.2015.
Web stranica : Nema informacija Na DVD-u od:   Nema informacija
    Na Blu-rayu od:   Nema informacija

Glumci i filmaši

Uloge : Nela Kocis, Jadranka Elezovic, Dusko Gojic
Redatelj : Vanja Sviličić
Producent : Damir Teresak
Scenarist :   Ognjen Svilicic, Vanja Sviličić
vidi sve...

Komentari (2)

Riorian 01.08.2014. u 19:24:14 Nakon filmova Trebalo bi prošetati psa, Mosta na kraju svijeta i Zagreb Cappuccina, možemo ustvrditi da se hrvatska kinematografija počinje okretati ka malim, toplim, ljudskim pričama i sudbinama kroz koje se provlače optimizam, nada, razumijevanje, podrška i prijateljstvo kao ključni elementi svakog međuljudskog odnosa, a koji nas zbližavaju i uopće čine ljudskim bićima. U vremenima kada nam zaista nedostaje pozitive i optimizma, ovakve male, ljudske priče tako jednostavne i bliske nakon kojih ćemo se osjećati ispunjenije i bolje, i više su nego potrebne i nadasve dobrodošle. Vjerujem da će i publika pozitivno reagirati na ovakve nadahnjujuće filmove bez nasilja, ubijanja, agresije i mržnje s kojima smo ionako svakodnevno bombardirani sa svih strana. Nela Kocsis i Mila Elegović sjajne su u glavnim rolama, a svojim dogodovštinama sigurno će vam izmamiti smješak na licu. Lijepo je vidjeti Milu Elegović u normalnoj ulozi gdje i bez kreveljenja uspijeva ostvariti…
Riorian 01.08.2014. u 20:19:43 ...komični efekt. Pravo osvježenje je vidjeti film koji počiva na ženskoj energiji - sinergiji, a priču gledamo iz ženske perspektive koje toliko nedostaje u hrvatskom filmu. Osim što obje glavne uloge igraju žene, što je, uzgred rečeno, i više nego dobrodošlo u hrvatskoj kinematografiji tradicionalno baziranoj na vodećim muškim likovima oko čijih sudbina i pogleda na svijet uglavnom počiva većina filmova, već i samu režiju potpisuje žena, redateljica Vanja Sviličić. Žene najbolje razumiju žene stoga je gušt pogledati film snimljen iz ženske perspektive o preokupacijama, brigama, strahovima i pogledima na svijet, društvo i odnose. Dobra atmosfera sa snimanja jasno je vidljiva u filmu čija nenametljiva, efikasna i precizna režija skladno vodi priču, oslikava stanja i odnose junakinja, te konfrontira likove i na suptilan način produbljuje odnos dvije prijateljice oslobađajući ih zarobljenosti statusom i očekivanjima.

Komentiraj film

Kako biste komentirali film, morate biti prijavljeni.
Ukoliko nemate korisnički račun, možete se registrirati.

Pretraži projekcije

Ocjena filma

5,5
Ukupna ocjena
5,0
Naša ocjena
Moja ocjena

Datum izlaska

Ožujak 19 2015
U kinima
     
Na DVD-u
     
Na BluRay-u

Trenutno u kinima

Koji glumac je najimpresivniji u ulozi žene?